Får 9,6 millioner kroner til ny ordning

Illustrasjonsfoto, NTB

Illustrasjonsfoto, NTB Foto:

Av
DEL

Hedmark, Oppland, Hordaland, Telemark og Nordland blir nå del av en ordning som sørger for tilrettelagt transport for personer med nedsatt funksjonshemning.

– Dette gir en enklere hverdag for over 4.500 nye personer. Det er særs gledelig, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp). 362 personer i Nordland blir omfattet av den nye ordningen. Nordland får 9,6 millioner kroner til ordningen.

Den såkalte TT-ordningen gir et særskilt transporttilbud for personer som ikke kan benytte seg av ordinær kollektivtransport. Den utvidede ordningen er et statlig tillegg til ordningen fylkene allerede har. Den skal sikre i alt 200 fritidsreiser for blinde, svaksynte og rullestolbrukere.

De nye fylkene får samlet 64,2 millioner kroner for andre halvår i 2019. Det er nå 13 fylker som er en del av denne ordningen.

– Vi har et mål om at alle fylkene skal bli en del av ordningen. På den måten sørger vi for at TT-brukere med særlige behov får bedre tilgang til transporttjenester, sier samferdselsministeren.

Artikkeltags