Gå til sidens hovedinnhold

Nordland skal bruke 570 millioner på fylkesveiene i 2018

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesrådet i Nordland vil ha et nasjonalt vedlikeholdsprogram for fylkesveiene i Norge. Det var det klare budskapet til fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen (Ap), da han deltok på en høring på Stortinget denne uken, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding onsdag.

– En fersk analyse fra konsulentselskapet Oslo Economics viser at vedlikeholdsetterslepet er grovt estimert til like over ni milliarder kroner i Nordland, påpeker Torgersen.

570 millioner

I 2010 fikk Nordland overført 1.550 kilometer riksvei fra staten, og i dag er fylket en av de største veieierne i Norge med over 4.000 kilometer fylkesvei.

I 2018 skal kommunen bruke 570 millioner kroner til drift og vedlikehold av disse fylkesveiene.

– Men vi har større ambisjoner og mener at staten må bidra med mer penger for å gjøre noe med etterslepet i Norge, sier Torgersen.

Vedlikehold

Transportetatene anbefalte i plangrunnlaget til Nasjonal transportplan 2018–2029 at det innarbeides et eget statlig program for å ta igjen vedlikeholdsetterslepet på fylkesveinettet.

– Et statlig vedlikeholdsprogram for fylkesveinettet vil legge godt til rette for å kunne utnytte de ressursene og de verdiene som først og fremst har sitt utspring i distriktene, og hvor næringstransporten ofte starter ved en fylkesvei, avslutter Torgersen.

Kommentarer til denne saken