Apropos Kjære leser. Som innehaver av et hjerte som banker varmt for Nordland og Nord-Norge gjør det godt å se til Narvik. Der sprudler det av engasjement og entusiasme som er i ferd med å spre seg til en landsdel som fortsatt slikker sårene etter utmattende stridigheter om hjertebehandling og regionkamper.

I Narvik har de for lengst arkivert festbremsen. Nå handler det om å gasse på mot hårete mål som vil kunne gi hele landsdelen et løft vi aldri har sett maken til.

Derfor bør alle nordlendinger - enten de kommer fra Rana, Tana eller Ghana - gjøre alt de kan for å støtte Narvik.

Det handler selvsagt om VM i alpint i 2025. Narvik har med entusiastisk kraft og overbevisning meldt seg som kandidat til å bli Norges utvalgte søkerby til mesterskapet i 2024. Søknaden leveres i mars. Kvitfjell/Hafjell står nå tilbake som eneste konkurrent etter at Hemsedal har trukket sitt kandidatur.

Narvikfjellet AS er allerede Nordkalottens fremste skidestinasjon. Denne uka kom nyheten om at eierne investerer 240 millioner kroner i ny gondolheis som også klargjøres for forlengelse til Narvik sentrum. Det kommer også nytt parkeringsanlegg. Flere store investeringer står for tur.

Overlevering av en søknad er normalt ikke et særlig festlig anliggende. Bortsett fra i Narvik. Der har de vært flinke til å løfte fram at de søker på vegne av hele Nord-Norge. Det er en riktig strategi for å gi tyngde til søknaden.

Nå inviteres hele landsdelen til en gigantisk folkefest første helga i mars for å feire søknaden.

"Kampen for å få alpin-VM til Narvik bør være hele landsdelens kamp.

Det blir storfest på torvet, gratis skikjøring og after ski. Ikke nok med det: Skibakken forlenges, store mengder snø skal ut i gatene og E6 stenges slik at folk kan kjøre på ski helt ned til byen. Slik får bakken landets største fallhøyde.

Fallhøyder er man ikke redd for i Narvik. Etter år med tapte arbeidsplasser og synkende folketall vil VM-prosessen, uansett utfall, være en positiv driver for et mentalt skifte og vitalisering av malmbyen som turistdestinasjon og attraktiv by som kan trekke flere mennesker til landsdelen. Her har Narvik en viktig rolle å spille som et nordnorsk kraftsentrum.

Internasjonal idrett handler mye om tv-rettigheter og de beste tv-bildene. Det er en av årsakene til at arrangøren av Tour de France har omfavnet Arctic Race. De spektakulære tv-bildene fra trasèene i Narvik, som stuper fra fjell til by og fjord, har et minst like stort potensiale.

Arctic Race er blitt et arrangement for hele verden og for hele Nord-Norge. Et VM i Narvik bør bli det samme. Kampen for å få mesterskapet til Nord-Norge bør være hele landsdelens kamp. Hver eneste dag fra nå og fram til VM er over.

Fordi verden fortjener det!

God helg!