Anki Gerhardsen har vært en populær journalistlærer på Universitetet i Nordland (UiN) i fire år. Da det ble klart at hun ikke fikk fortsette fordi hun ikke hadde doktorgrad, tok studentene til motmæle.

LES MER: Kjemper for å beholde Anki

Men Gerhardsen forble ikke arbeidsledig lenge. En time etter at hun gikk ut døra på journalistutdanninga i Bodø for siste gang, tikket det inn en sms fra Barentssekretariatet om 1,2 millioner kroner i støtte til Barents Press sin store satsing "Om Russland for nordmenn, om Norge for russere. En kursserie for norske og russiske journalister".

Prosjektleder

Gerhardsen sitter allerede i styret i Barents Press, som er et nettverk av journalister i Norge og Russland. Nå skal hun i tillegg bli dedikert prosjektleder for kursserien som har som mål å knytte bånd og styrke det journalistfaglige båndet mellom norske og russiske journalister.

- Det innebærer at jeg skal lage kursene, styre programmet og ha ansvar for all logistikken, forklarer hun.

Det har allerede vært gjennomført to kurs i regi av Barents Press. Et om demokrati på russisk i Murmansk og Moskva, og et om demokrati på norsk i Bodø og Oslo. Målet er å gjennomføre fire til i løpet av 2016.

På pengejakt

Budsjettet er på to millioner kroner. Barentssekretariatet har gitt 1,2. Resten må Gerhardsen finne andre steder.

- Jeg går umiddelbart i gang med jobben, og det med stor glede, sier hun.

Foreløpig har prosjektet en tidsramme på tre år, men ifølge Gerhardsen vil kursserien gå så lenge noen er villig til å betale for det.

- Kombinert med frilansing som kritiker og samfunnsdebattant, håper jeg prosjektlederjobben skal holde liv i meg fremover, sier hun.

Gerhardsen gjentar at hun er overveldet av støtten hun har fått fra UiN-studentene, men samtidig glad for å komme i gang med noe nytt.

LES MER: - Det er en viktig anerkjennelse, og den beste attesten jeg kunne ha fått.

Og hun ser ikke på de nye planene som et punktum i relasjonen.

- Jeg har oppfordret dem alle til å komme på kurs og håper å se dem der, avslutter hun.