En mann skal ha blitt forsøkt ranet på Tverlandet, søndag kveld. Det bekrefter operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Veronica Nylund.

– Det stemmer at han har ringt dette inn til politiet. Politiet har sendt en hundepatrulje til stedet for å foreta søk, men har nå avsluttet søket.

Oppdatering kl. 23:26: Operasjonsleder Veronica Nylund sier at de har avsluttet det aktive søket, samt avhøret av fornærmede. Politiet har opprettet sak ut ifra anmeldelsen til mannen.

Det skal ha vært snakk om tre menn, men politiet sier at det er lite spor og beskrivelser å gå ut ifra. De tre gjerningsmennene skal ikke ha truet fornærmede med våpen, men opptrådt truende og sagt at de skulle ha verdisakene til mannen.

Løp sin vei

Nylund forklarer at mannen skal ha blitt konfrontert av de tre personene etter at han gikk av bussen rundt klokken halv ti i kveld.

– Han skal ha gått av bussen på Høgåsen ved Furulia. Etter å ha gått et lite stykke, skal han ha blitt tatt igjen av tre menn som krevde at han skulle gi fra seg alt han hadde av verdisaker.

– Hva skjedde så?

– Han skal ha løpt sin vei og deretter ringt politiet. Mannen ble ikke frastjålet noe.

Ingen funn

Politiet har nå opprettet sak og driver avhør av mannen. Så langt har de ikke klart å finne de tre personene.

– Nei, vi har ikke gjort noen funn av de tre personene. Vi har ikke signalement på de tre enda, siden vi fremdeles driver avhør av fornærmede, avslutter Nylund.

Tre menn, uvisst alder