Nordland politidistrikt melder at en naken mann gikk fra hus til hus og prøvde å komme seg inn.

– Han knuste seg inn i flere hus. Han stjal en bil og kjørte fra stedet. Politiet rykket ut bevæpnet.

Bilen ble lokalisert i Glomfjord.

LES OGSÅ: Naboen fikk naken blodig mann på døra: - Det var et sant helvete

– Kjøreatferden var så ille at det ble besluttet å kjøre inn i bilen. Gjerningsmannen hadde en stor firehjulstrekker. Han kom seg løs og kjørte på politibilen gjentatte ganger, melder politiet.

Politiet kom seg deretter ut av bilen og skjøt varselskudd.

De to politimennene som pågrep gjerningspersonen er ifølge operasjonsleder Ivar Bo Nilsson preget av hendelsen.

– Politibetjentene er ganske preget, og de klager over smerter i hode etter sammenstøtet. De skal sjekkes av helsepersonell, forklarer han.

Dramatisk

Politiet fikk den første meldingen i saken klokken 18.33 torsdag.

– Han ble observert blodig og naken på Selstad, og han tok seg inn på loftet i melder sitt hus. Han knuste også flere ruter og var i andre hus. Beboerne opplevde situasjonen som kritisk, forklarer Nilsson.

Klokken 18.54 får politiet beskjed om at mannen har stjålet en firehjulstrekker, og at han skulle være på vei i retning Glomfjord.

– Bilen ble observert av en sivil patrulje ved Glomfjord. De prøver å få kontroll på bilen, men mannen kjørte bare videre. Ut ifra kjøringen hans var det et under at det gikk bra, sier Nilsson.

Etter hvert kjørte gjerningspersonen inn i en blindgate, der politiet besluttet å kjøre inn i bilen for å sette den ut av spill.

– Vår bil var ikke så stor som den bilen han kjørte, og han prøvde å komme seg ut. Til slutt valgte patruljen å fyre av varselskudd for å få mannen til å stoppe, forklarer Nilsson.

Varselskuddene ble avfyrt klokken 19.15. Klokken 19.17 ble mannen pågrepet, etter en nesten tre kvarters lang jakt.

Spesialenheten

Politiet i Nordland har varslet spesialenheten om saken. Gjerningspersonen, som er en mann i begynnelsen av 40-årene, er for øvrig kjent av politiet.

– Nå blir det opp til de å avgjøre om de skal ta saken videre, eller om det er noe vi skal gjøre, forklarer operasjonslederen.

Politiet har fortsatt ikke fått klarhet i om mannen var påvirket eller om han har noen psykiske plager.

Gjerningspersonen er nå til legebehandling.

– Han hadde en rekke kutt når han ble pågrepet. Vi vet fortsatt ikke om de er selvforskyldt, eller om de kom da han prøvde å ta seg inn i husene, sier han.

Klokken 21.45 torsdag kveld opplyser politiet i Nordland at spesialenheten ikke kommer til å ta saken.

– Det er Meløy lensmannskontor som har denne saken nå. Det har også blitt sendt to krimteknikere som skal undersøke åstedene i morgen, sier Nilsson.