Politiet bevæpner seg under Parken

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

DEL

Under Parkenfestivalen kommende helg vil politiet både være til stede fysisk og digitalt for å gjøre opplevelsen så trygg som mulig for festivalgjengerne. Det melder Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Bevæpnet

– Det viktigste for oss er at folk opplever at sikkerheten er ivaretatt slik at de kan nyte musikken og stemningen på festivalen, sier politioverbetjent Kjell Rune Rogstad.

Politiet understreker at Parkenfestivalen erfaringsmessig har lite ordensforstyrrelser, men at politiet likevel vil ha en god del sikkerhetstiltak under festivalen. Blant annet vil politiet være bevæpnet under festivalen.

– Det er ikke noen konkret trussel mot Parkenfestivalen, men på grunn av den generelle trusselsituasjonen i landet og for å sikre en god beredskap vil tjenestepersonene på Parkenfestivalen være bevæpnet, sier Rogstad.

Også til stede på Snapchat

I tillegg til skjerpede sikkerhetstiltak, skal politiet også være på SoMe-appen Snapchat. Dette via snapkontoen «Politietiparken».

– Snapchat er for tiden en mye brukt kommunikasjonskanal og det er lav terskel for å melde fra der. Vi er veldig glade for at vi under Parkenfestivalen får muligheten til å møte publikum også på denne måten, sier Rogstad.

– Men husk på at dersom du er i nød så er det politiets nødnummer – 112 som gjelder, avslutter Rogstad.

Politiets snachatkode under Parken.

Politiets snachatkode under Parken. Foto:

Artikkeltags