Beslagla bil i Bodø etter tips fra publikum: - Den hadde ingenting på veien å gjøre

DEL

Sent mandag kveld fikk politiet i Nordland informasjon om en eldre bil som kjørte svært fort i Kirkeveien, videre i Nordstrandveien og på fylkesvei 834.

Politiet kom omsider i kontakt med føreren av bilen, en mann i 20-årene, i Ausvika.

– Bileier hadde ikke gyldig førerkort, og bilen ble tatt i beslag grunnet flere tidligere forhold, opplyser de på Twitter.

Nå er det opprettet etterforskning.

Høy hastighet

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson forteller til Avisa Nordland at det var flere folk som reagerte på den uvørne kjøringen.

– En av dem fulgte bilen et stykke og filmet kjøringen. Siden vi fikk flere tips, hadde vi god kontroll på hvor sjåføren og denne bilen var til enhver tid, forteller han.

Politiet hadde en patrulje i nærheten og fikk øye på bilen som etter hvert stanset i Ausvika.

– Når politiet lå bak bilen registrerte de også skumle forbikjøringer og generelt høy hastighet, forteller operasjonslederen og legger til at de vil ta videoen fra det ene vitnet nærmere i øyesyn.

Beslaglagt

Politiet tok kontakt med sjåføren, som er i 20-årene, der.

– Dette er en person som har hatt gjentatte episoder med lignende kjøring med denne bilen. Vedkommende hadde heller ikke gyldig førerkort, forteller Nilsson og fortsetter:

– I tillegg framsto bilen som et vrak og hadde ingenting på veien å gjøre.

Og for å unngå videre kjøring tok politiet bilen i beslag. Vedkommende er fra tidligere kjent for politiet for denne typen atferd.

Artikkeltags