Sonja Alice gir seg etter to perioder: - Jeg har litt blandede følelser

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Når denne valgperiodens siste fylkestingsmøte arrangeres i Mo i Rana neste uke, er det siste gang med dets faste møteleder, Sonja Alice Steen. Hun har vært fylkesordfører i de to siste periodene, men dette er altså hennes siste periode i denne rollen, skriver Nordland Fylkeskommune i en pressemelding.

- Jeg har litt blandede følelser. Det skal bli godt å få disponere tiden min mer selv, men det er også vemodig. Jeg er glad og stolt over å ha fått lede fylkestinget i mitt kjære Nordland gjennom to valgperioder, sier hun.

To perioder

Steen har vært i Nordland fylkesting siden 1999. I tillegg til å ha vært fylkesordfører de to siste periode har Steen også vært leder av utdanningskomiteen, gruppeleder, fylkesråd og fylkesvaraordfører.

- Det har vært ei flott tid. Hvis jeg skal trekke fram tre saker som jeg er spesielt glad og stolt over at vi lykkes med, så vil jeg først nevne satsinga på store, tunge veiprosjekter som Saltenpakken, Helgelandsparken og Hålogalandsbru. Dernest at vi har fått realisert en rekke nye og moderne skolebygg i hele Nordland, sier hun, og fortsetter:

- Jeg synes også det er flott at vi har klart å få flere skulpturer inn i kunstprosjektet Skulturlandskap Nordland, sier Steen.

Selv om hun trer av som fylkesordfører, er hun likevel ikke helt ferdig. Hun vil nemlig fortsette en periode som vanlig representant.

Høring om Nord Universitet

Fylkestinget inneholder ifølge Steen flere saker som er viktige for Nordland. Ifølge henne gjelder dette blant annet sakene om "Ny modell for fastsetting av tilbudsstruktur i videregående opplæring i Nordland", og en opprettelse av lærlingeråd i Nordland.

Ikke minst vektlegger hun høringen om ny studiestedsstruktur for Nord universitet.

- Utdanning vil alltid være særlig viktig for fylkestinget. Det er gjennom utdanningene våre vi former framtidas Nordland, sier fylkesordfører Steen i pressemeldingen.

17.-19. juni arrangeres fylkestinget, og under den første dagen skal det også deles ut tre priser: Næringspris for kvinner, Nykomlingsprisen og Døråpner-prisen. Fylkestingsrepresentantene skal også delta på åpningen av nye Rana museum på Fjordsenteret.

Artikkeltags