Se listen over prosjektene som får penger: – Kan utgjøre forskjellen på liv og død

Bedre trafikksikkerhet: 45 tiltak i Nordland får tilsagn om holdningsskapende midler fra Nordland fylkes trafikksikkerhets utvalg (NFTU).

Bedre trafikksikkerhet: 45 tiltak i Nordland får tilsagn om holdningsskapende midler fra Nordland fylkes trafikksikkerhets utvalg (NFTU). Foto:

DEL

Trafikksikkerhetsutvalget bevilger 216 000 kroner til prosjekter som skal skape bedre holdninger i trafikken, det skriver Nordland fylkeskommune på sine nettsider.

Det er 45 tiltak som får tilsagn om holdningsskapende midler fra Nordland fylkes trafikksikkerhets utvalg (NFTU) høsten 2019. Det er leder av utvalget, fylkesråd for samferdsel i Nordland, Bent-Joacim Bentzen (Sp) svært fornøyd med.

-Jeg er både glad og stolt over at vi har et trafikksikkerhetsutvalg i Nordland som jobber så tett med lokale aktører i de enkelte kommunene, sier Bentzen.

På listen er blant annet Salten brukshundsklubb som får 10.000 kroner for trafikksikkerhet med hund. MIND-senteret får 7.000 kroner for refleksdagen på «Åpen møteplass» og Bodø sentrum får 5.000 kroner for refleksfokus på kulturnatt, som skjer senere i oktober. I Gildeskål får både Nygårdsjøen oppvekstsenter, samt Grane barne- og ungdomsskole 4000 kroner for å avholde refleksdagen.

Alle de små tiltakene får stor betydning både hver for seg og samlet, sier Bentzen videre.

– Her deltar og bidrar både sykkelklubber, barnehager, foreldreutvalg på skoler, voksenopplæringen og andre med å skape engasjement og bevissthet om sikkerhet i trafikken. Dette er kjempeviktig og jeg vil takke alle som gjør en innsats.

Bentzen tror også at forebyggende tiltak kan bidra til å nå målet om en nullvisjon som innebærer null drepte og hardt skadde i trafikken.

– Ambisjonen kan aldri bli høy nok når det gjelder folks liv. De lokale prosjektene bidrar til å skape gode holdninger i trafikken, og kan utgjøre forskjellen på liv og død, mener Bentzen.

Neste runde for utdeling av holdningsskapende midler er i mars 2020, med frist 10.03.20.

Klikk her for å se oversikten over alle som har fått tildelt midler eller materiell

Artikkeltags