Over 100 elever skal pynte i Stormen

Amalie Beate Olsen Nielsen og Maja Berthinussen

Amalie Beate Olsen Nielsen og Maja Berthinussen Foto:

DEL

Kreativt gjenbrukssenter i Salten og over 100 elever fra Bodøsjøen skole skal stå for utsmykking på Nordlandskonferansen 2017. Nordlandskonferansen arrangeres 11. og 12. januar på Stormen, med mellom 300 og 400 deltakere fra hele fylket.

Grønt skifte

Årets tema på Nordlandskonferansen er «grønt skifte», det vil Nordland fylkeskommune ta på alvor.

– Grunnen til at vi har utfordret Kreativt gjenbrukssenter i Salten til å lage dekorasjon til scenen og bordpynt til festmiddagen på Nordlandskonferansen, er for å vise det grønne skiftet i praksis og hvordan gjenbruk kan gi kreative, utfordrende og morsomme resultater, sier Tommy Nilsen som har ledet arbeidet med årets Nordlandskonferanse, i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Skulptur skal pynte scenen

Gjenbrukssenteret har laget en skulptur av Valter Eriksen som vil smykke ut scenen i Stormen konserthus.

– Kreativt gjenbrukssenter gir kommende generasjoner informasjon, kunnskap og motivasjon til å drive med gjenbruk. Det bidrar til å skape bevissthet om den sirkulære økonomien, som er viktig i det grønne skiftet. Derfor passet det som hånd i hanske for Nordlandskonferansen å gi nettopp dette oppdraget til gjenbrukssenteret, sier Nilsen i pressemeldingen.

- Stas å få dette oppdraget

Kreativt gjenbrukssenter i Salten (KgS) åpnet dørene høsten 2012 og tilbyr en kreativ og skapende arena for barn og unge ved bruk av overskuddsmaterialer fra lokale bedrifter. KgS er et framtidsrettet kompetansesenter innen gjenbruksinnovasjon. Senteret ser gjenbruksinnovasjon som et viktig konkurransefortrinn og en nødvendighet for å lykkes i framtida med å skape nye arbeidsplasser, utvikle nye produkter og håndtere miljøutfordringene.

– Det var veldig stas å få dette oppdraget. Vi er glad for å kunne delta og bidra på relevante arenaer som denne og fremme vår hjertesak, gjenbruksinnovasjon, sier leder Nina Morvik ved Kreativt gjenbrukssenter.

– Over 100 elever har deltatt i arbeidet, som har vært tverrfaglig. I tillegg til at elevene jobber kreativt får de blant annet også lest og lært om fylket de bor i underveis, legger hun til.

Artikkeltags