Bodø blir supersmart

Partene i prosjektet møttes for å diskutere Smart transport Bodø. F.v .Rolf Kåre Jensen, rådmann Bodø kommune, Dag Falk-Pettersen, konsernsjef Avinor, Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke og Tomas Norvoll, fylkesrådsleder Nordland.

Partene i prosjektet møttes for å diskutere Smart transport Bodø. F.v .Rolf Kåre Jensen, rådmann Bodø kommune, Dag Falk-Pettersen, konsernsjef Avinor, Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke og Tomas Norvoll, fylkesrådsleder Nordland. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bodø blir i årene fremover en nasjonal testlab for nye, miljøvennlige samferdselsløsninger. Telenor og Avinor er teknologi-tunge prosjektpartnere.

DEL

Samferdselsdepartementet lyste tidligere i år ut konkurransen «Smartere Transport i Norge».

Nordland fylkeskommune, i samarbeid med Bodø kommune, Telenor og Avinor ble hovedvinner i konkurransen. Premien var 50 millioner kroner.

I forrige uke møttes toppsjefene i Telenor, Avinor, Bodø kommune og Nordland fylkeskommune i Bodø for å få info og oversikt over Smartere transport Bodø-prosjektet, samt andre IT-relaterte prosjekter i byen, skriver fylkeskommunen på sine sider.

For Telenor og Avinor gir prosjektet mulighet for å teste nye teknologiske løsninger i en mellomstor norsk by som Bodø - som senere kan skaleres opp eller ned for å passe andre steder.

- Det er strålende at partnerne Telenor og Avinor går så helhjertet inn i dette spennende prosjektet, som for alvor starter opp mot slutten av august, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Han får følge av rådmann i Bodø, Rolf Kåre Jensen, som mener prosjektet gir en unik mulighet for Bodø.

I søknaden er det fokus på nye løsninger i bykjernen i Bodø. Blant annet foreslås:

- Nye teknologiske løsninger for betaling og billett - gi en sømløs og effektiv reiseopplevelse

- Sammenkobling av mange ulike transportformer- bysykkel, delingsbiler og tradisjonell kollektivtilbud

- Automatisk bagasjehåndtering i sentrum for flypassasjerer

- Teste førerløse busser

- Tilby åpne datakilder som skal legge et grunnlag for lokal og regional innovasjon

- Individuelle miljøregnskap som skal stimulere til grønnere transport

Alle tjenester og løsninger skal bidra til å bygge både den nye flyplassen og den «nye» byen Bodø, skriver fylkeskommunen.

Artikkeltags