Da bussen blåste av vegen, beordret politiet strøbilen ut. Slik gikk det..

SVÆRT GLATT: Strøbilen skulle strø et svært glatt veiparti etter at en buss kjørte av veien, men strøbilen kjørte selv utfor.

SVÆRT GLATT: Strøbilen skulle strø et svært glatt veiparti etter at en buss kjørte av veien, men strøbilen kjørte selv utfor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Strøbilen kjørte utfor og veltet da den skulle strø den glatte veien på fastlandssiden av Nordkapptunnelen.

DEL

(iFinnmark): En buss kjørte av veien like ved Nordkapptunnelen lørdag ettermiddag. Det meldes om svært glatt vei og kraftig vind i området.

Veitrafikksentralen sørget for at entreprenør rykket ut for å strø veien, men da strøbilen kom til stedet kjørte også den av veien.

– Det stemmer at en strøbil har kjørt av veien. Den ligger femti meter fra bussen som hadde gått i grøfta, sier Christer Berntsen, trafikkoperatør hos Veitrafikksentralen.

Både bussen og strøbilen ligger såpass av veien, at de ikke er til hinder for forbigående trafikk.

– Nå kommer strøbil fra Honningsvåg og Lakselv for å fortsette å strø.

Berntsen regner med at det blir igangsatt nødvendige tiltak på stedet for å varsle trafikk som kommer ut av tunnelen. I tunnelen er det bare veier, og det svært glatte partiet kan komme overraskende på for bilister.

Bussen og strøbilen blir liggende til søndag.

– Det er ikke føre- eller værmessig forsvarlig å gjøre noe nå og de ligger som sagt ikke i hinder for trafikken, sier Berntsen.

Artikkeltags