Nord Universitet ber om bistand

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ettermiddag sendte Nord universitet en anmodning til Arbeidstilsynet, der de ønsket bistand for å få opphevet driftsstansen ved studiested Nesna.

DEL

All aktivitet ved studiested Nesna ble onsdag stanset for de ansatte. Det var verneombud som stanset aktiviteten med hjemmel i arbeidsmiljøloven § 6-3. Dette på begrunnelse av en akutt helsefarlig situasjon, hvor de ansatte var blitt påført psykisk belastning, ifølge ei pressemelding fra universitetet.

Rektor ved Nord Universitet Hanne Solheim Hansen mener at en stenging av arbeidsplassen vanskeliggjør arbeidet med å følge opp de ansatte.

– Som en følge av pågående omstillingsarbeid er våre ansatte på Nesna i en krevende situasjon. Vi erfarer at de ansatte opplever situasjonen på ulike måter og har ulike behov. Som arbeidsgiver søker vi så godt som mulig å ivareta alle. En stenging av arbeidsplassen vanskeliggjør arbeidet med å følge opp våre ansatte. Vi mener at fortsatt stenging ikke er et hensiktsmessig tiltak for å møte de utfordringene vi står overfor, sier Hansen.

- Vi mener at det ikke er grunnlag for å stanse driften ved studiestedet, legger hun til.

Det er uklart for Nord Universitet om stansen er opphevet eller ikke. Inntil videre anser universitetet at vedtaket opprettholdes.

Artikkeltags