Skal utdanne 40 i russisk oljeselskap

Deltakerne

Deltakerne

DEL

Nordområdesenteret ved Nord universitet skal utdanne 40 mellomledere i det russiske oljeselskapet Rosneft.

I ei pressemelding skriver universitetet at de gjennom flere år har utviklet et solid samarbeid med MGIMO University i Moskva om utdanning av studenter innen energi og ledelse.

Senteret bidrar blant annet i et masterprogram ved MGIMO – International Business in Oil and Gas Industry – finansiert av det største oljeselskapet i Russland, Rosneft.

Programmet tilbyr hvert år mellomledere i Russland kompetanse gjennom dialog og møter med relevante norske kompetansemiljø. Nordområdesenteret er vertskap for studentene som følger programmet en uke i Norge. I år møttes 40 deltakere i Oslo og Stavanger fra 20.–25. mai, for å delta på en kombinasjon av forelesning og studiebesøk til statlige organisasjoner og private selskaper innenfor olje, energi og fornybar energi. Deltakerne er ledere fra blant annet Rosneft, samt andre russiske bedrifter.

– Masterprogrammet er et godt eksempel på at det er mulig å samarbeide og utvikle kunnskap over grensene og i dialog mellom bedrifter og institusjoner som iblant er i konkurranse. Dette har vi gjort i en årrekke til nytte for så vel Rosneft som for de selskapene og institusjonene som er involvert i dette opplæringstilbudet, sier direktør ved NOS, Frode Mellemvik

Artikkeltags