Ber Nord universitet om utsettelse: - Bør avvente så dramatiske vedtak

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll.

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll. Foto:

DEL

Rana Blad: Det er i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune dette fremgår.

I høringen om ny studiestruktur for Nord universitet anbefaler fylkesrådet at styret bruker mer tid på behandlingen. Høringssvaret anbefaler styret å gjennomføre en grundig analyse av konsekvenser for samfunns- og arbeidsliv.

- Før vi har fått klarhet i rammebetingelsene for Nord universitet, bør styret avvente så dramatiske vedtak som det er lagt opp til, sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap).

Høringssvaret skal besluttes av fylkestinget i neste uke.

Fylkesrådlederen viser til fusjonsplattformen som ble lagt til grunn mellom Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag. Den sa at det fusjonerte universitetet skal organiseres som et flercampus-universitet med de eksisterende studiestedene.

- Det handler rett og slett om å ha både sykepleier- og lærerutdanning i hele fylket. Da må studiestedene videreføres.

– Først har vi en klar oppfordring til styret i Nord Universitet om å snu. Hvis ikke blir det omkamp i Stortinget 

Videre ber man Stortinget og regjeringen om å legge økonomisk til rette for at Nord universitet skal kunne utvikles videre innenfor viktige samfunns- og næringsområder, og ber om at Nord universitet får rammevilkår for å delta i videre bygging av Nordlandssamfunnet. Norvoll mener at det sett i et slik lys er klart at Nesna må bestå som studiested.

- Hvorfor er det ikke bestilt alternative analyser for videre drift av Nesna. Å ha en desentralisert campus-struktur koster naturlig nok penger. På den annen side vil det det være enda dyrere å la være å satse på å sikre et universitet i Nordland og Trøndelag som kan være med på å forme framtidens samfunns- og næringsliv

Artikkeltags