Reagerer kraftig på nedtrappingen av Nord universitet: – Vi vil ikke tillate dette

Flere av studistedene til Nord universitet kan snart legges ned. Det er det flere som reagerer på.

Flere av studistedene til Nord universitet kan snart legges ned. Det er det flere som reagerer på. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SV krever at regjeringen stanser de foreslåtte nedleggelsene av studiesteder i Nord universitet. Det skriver partiet i en pressemelding, i etterkant av en uttalelse fra partiets landsstyre 26. mai.

Tidligere denne måneden har det stormet rundt Nord universitet. Rektor har blant annet lagt fram et forslag som innebærer nedleggelse av studiestedene i Nesna og Sandnessjøen, samt nedtrapping i Namsos, Steinkjer og Stokmarknes. Dette for å satse mer på campusene i Bodø og Levanger.

Les også: Nord Universitet ber om bistand

Landsstyrevedtak

Flere har reagert kraftig på at universitetet nå trapper ned studiestedene i de mindre byene. SV er et av de partiene som har uttalt seg om saken.

Partileder Audun Lysbakken har vært på banen og kritisert forslaget, og nå har partiet fulgt opp med et landsstyrevedtak.

– Vi vil ikke tillate at utdanningen av fagfolk i distriktene raseres. Å beholde studiesteder i distriktene er helt avgjørende for å sørge for at skoler, sykehus og gode velferdstjenester kan opprettholdes i hele landet, sier partilederen i en pressemelding.

Les også: Alt arbeid på skolen er stanset med øyeblikkelig virkning: – Det er fare for liv og helse. Folk gråter i gangene

– Trenger sterke utdanningsmiljø

Fylkeslederen i Nordland SV, Christian Torset, er fornøyd med at partiet nå fulgt opp med et landsstyrevedtak.

– Dette er som forventet. SV har alltid vært et parti for distriktene, og sterk motstander av sentralisering. Folk må kunne gå til sine folkevalgte i denne saken, derfor må Stortinget blande seg inn og presse regjeringen til å handle hvis forslagene om nedlegging blir opprettholdt, sier han i pressemeldingen.

– Stokmarknes, Nesna, Mo, Sandnessjøen – Nordland trenger sterke utdanningsmiljø på alle disse stedene, legger fylkeslederen til.

Artikkeltags