Tilbyr gratis buss til studentene: – Et kjempeinitiativ

Synne Hansen og Andreas Vestvann Johnsen er glade for at tilbudet om gratis buss i fadderperioden består.

Synne Hansen og Andreas Vestvann Johnsen er glade for at tilbudet om gratis buss i fadderperioden består. Foto:

DEL

Tradisjonen tro tilbyr Nord universitet i samarbeid med Nordland fylkeskommune gratis buss til nye og gamle elever gjennom hele fadderperioden.

Fadderperioden går fra 11. august til 25. august.

Studentleder for Campus Bodø, Andreas Vestvann Johnsen, og leder i Fadderstyret, Synne Hansen, er glade over at studentene også i år får dette tilbudet.

– Jeg tror først og fremst at tilbudet gir studentene en bedre mulighet til å bli kjent med byen. Veldig mange studenter bor på Mørkved, og gratis buss gjør terskelen for å utforske byen lavere. I tillegg er det mange studenter som har behov til å gjøre store innkjøp, og at de da kan dra gratis inn til sentrum eller City Nord tror jeg kommer godt med, forteller Hansen.

– Det er jo også en del studenter som bor nærmere sentrum, og gratis buss gjør det dermed lettere å være med på fadderaktivitetene som forgår på Mørkved, legger Hansen til.

Studentleder Johnsen kaller tilbudet et kjempeinitiativ.

– I tillegg til det Synne nevner, vil bare det å lære seg bussystemet bli mye lettere med denne ordningen. Bare det i seg selv er jo en fordel. Vi er veldig glade for at fylkeskommunen er med på laget også i år, sier Johnsen.

Artikkeltags