Rett fra legendarisk restaurantkonsept til Gamle Salten

NOMA: Fredrik Lundgren (midten), her sammen med Christian André Pettersen, og Fredrik von Opdorp under forberedelser til Bocuse d'Or 2017

NOMA: Fredrik Lundgren (midten), her sammen med Christian André Pettersen, og Fredrik von Opdorp under forberedelser til Bocuse d'Or 2017

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Toppturseilasen Arctic Haute Route har knyttet til seg et ungt norsk kokketalent. Stavangerkokken Fredrik Lundgren kommer rett fra reåpning av den legendariske København-restauranten Noma, som opprinnelig stengte dørene i 2017. Nå har Noma 2.0 åpnet i den danske hovedstaden, men Lundgren skal kokkelere for skientusiaster om bord på skipet Gamle Salten.

Nordisk sjømat

Arctic Haute Route er en skreddersydd opplevelsestur som arrangeres både vinter og sommer. Første seiling starter 5. april, og avsluttes 20 dager senere. Turen går fra Lofoten, via Andørja, Senja, og til Kvaløya i Tromsø. Dette er en tur Fredrik Lundberg ser fram til å være med på.

- Det er jo helt rått langs kysten av Nord-Norge. Som mannskap eller gjest er det inspirerende bare å være midt i denne naturen, og når lokale råvarer er i særklasse vet jeg at dette blir en viktig erfaring for meg som kokk, sier Lundberg i en pressemelding fra Norwegian adventure company, som arrangerer turen.

Noma 2.0 i København konsentrerer seg om nordisk sjømat.

- Nyetableringen har i stor grad handlet om nordisk sjømat, så da jeg ble spurt om å utvikle og levere matopplevelsen på Arctic Haute Route i vinter måtte jeg bare svare ja, sier Fredrik, som tidligere også har jobbet på Restaurant Tango og Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Gamle Salten

Gamle Salten

Naturopplevelser

Med på kokkelaget er også Gunnar Hvarnes, som er bocousekokk, med bronse fra 2011. Han har også tatt sølv i Bocouse d`Or i 2017. Da som coach for det norske laget.

-  Arctic Haute Route har spennende ambisjoner. Her kobles naturopplevelser, kulinariske opplevelser, lokale råvarer, produsenter og leverandører konkret og god måte, sier Gunnar Hvarnes.

Artikkeltags