- Det blir væromslag i hele Salten

Til helga vil det bli svært surt i Salten og det er ventet store mengder med nedbør.

Til helga vil det bli svært surt i Salten og det er ventet store mengder med nedbør. Foto:

Av
DEL

Det er lenge siden vi har hatt store nedbørsmengder i Salten, og høsten så langt har vært en av de beste på lang tid.

Til helga er det derimot bare å ta fram paraplyen eller holde seg innendørs, i hvert fall om vi skal tro vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Trond Robertsen.

– Det er ikke mye å skryte av til helga for å si det sånn. Det blir væromslag i hele Salten. Det kommer inn en sørvestlig bris, og med den følger heftig med regnvær, sier Robertsen.

Typisk innevær

Trond Robertsen forklarer at vi går en regnfull helg i møte.

– Vinden kommer nok til å avta litt utover kvelden i dag og det vil komme litt regn. I morgen derimot kan det bli opp mot liten kuling på kysten og store mengder med nedbør utover dagen, sier han.

Det er heller ingen bedring i sikte på søndag.

– Søndagen vil også bli sur og det vil henge igjen en god del regn fra lørdagen. Vinden vil også fortsette på søndag og særlig i områder mot kysten blir det skikkelig innevær, sier han.

Såpeglatte veier

Robertsen ber folk, spesielt i innlandet, mot å være obs på svært glatte veier både lørdag og søndag.

– I innlandet kan det bli skummelt glatt. Det kommer til å komme nedbør også der, men til forskjell fra de stedene som ligger på kysten, vi det i innlandet være kald i bakken, noe som kan føre til svært glatte veier, advarer meteorologen.

Han forteller videre at temperaturene vil stige i hele Salten-området, men at de vil variere mer jo lenger inn i landet man kommer.

– Det vil være mellom fire til fem grader ut mot kysten, mens det vil variere litt mer for områdene mellom Sørfold og Saltdal spesielt. På det jevne vil jeg si at de får rundt null grader inn i landet, derav fare for islag på veiene, avslutter Robertsen.

Så da er det bare å finne fram kryssordet og strikkepinnene til helga og holde seg innendørs. Om du skal ferdes på veien,  vær obs på at det enkelte plasser vil være svært glatt.

Artikkeltags