Fredag legger regjeringen fram den nye strategien

Oslo  20150130.
Statsminister Erna Solberg (H) inviterte til toppmøte om mobbing i Regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien fredag morgen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo 20150130. Statsminister Erna Solberg (H) inviterte til toppmøte om mobbing i Regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien fredag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

DEL

Statsminister Erna Solberg (H) er i Bodø fredag, 21. april.

Dette i forbindelse med Høyres nordområdekonferanse, Vi tror på Nord-Norge, som arrangeres på Scandic Havet.

I forbindelse med Bodø-besøket skal statsministeren legge fram regjeringens nordområdestrategi. Strategien er jobbet med i lang tid, og den skal peke ut kursen for nordområdepolitikken videre. Det skal også legges fram en statusrapport for resultatene som er oppnådd så langt i stortingsperioden.

I den nye strategien skal flere perspektiver løftes fram, ifølge regjeringens nettsider: en helhetlig tilnærming der nasjonal politikk og nordområdepolitikk ses i sammenheng, hav, omstilling til grønt skifte og en regional dimensjon.

I Bodø vil statsministeren peke på mulighetene i nord i tida som kommer.

LES OGSÅ: Ap-politikeren skryter av statsministeren

Flere statsråder

Til Bodø kommer også et kobbel av statsråder for å delta på den samme konferansen.

Kommunalminister Jan Tore Sanner skal fortelle hvordan gode tjenester skal sikres i nord, og utenriksminister Børge Brende er på plass for å fortelle om regjeringens strategi for å håndtere samarbeidet med Norges naboer i nordområdene.

Også europaminister Frank Bakke-Jensen kommer til Bodø på fredag. Han skal fortelle hvordan nordområdene blir sett på utenfor Norge blant landene Norge konkurrerer med.

Artikkeltags