For syv måneder siden fødte Sunniva sin døde datter – nå tar hun grep for andre foreldre

Eksteriør builde av Nordlandssykehuset i Bodø

Eksteriør builde av Nordlandssykehuset i Bodø Foto:

DEL

For sju måneder siden mistet Sunniva Pedersen og mannen sin etterlengtede datter Saga Eleah. Den lille jenta ble født død. Dette forteller Sunniva i et innlegg hun har skrevet på nettsiden Spleis, hvor hun har opprettet en innsamling til inntekt for Nordlandssykehuset. 

Mange minner

Spleiselaget ble startet for å donere en kjøleseng til Nordlandssykehuset. Slik at dødfødte babyer kan være hos foreldrene, på rommet, så lenge som mulig. Dette ønsket de å gjøre da de ikke fikk være med datteren mye siden den døde kroppen måtte holdes kjølig.

– Vi fikk fantastisk hjelp og støtte fra folkene på barsel, vet ikke hva vi skulle gjort uten! Men vi skulle så gjerne hatt ei slik seng selv når vi mistet, jeg skulle ønske alle sykehus hadde tilgang på ei slik, skriver Sunniva i teksten hun la til i spleiselaget.

– Vi prøvde å ha Saga ofte sammen med oss på sykehuset, for å få minner. Så mye minner man kan få med et dødt barn. Det som var så trist, var at hun relativt raskt måtte tilbake på kjøla, etter vi hadde fått henne opp til oss, skriver hun.

I skrivende stund har det blitt samlet inn 48 000 kroner og det renner inn penger for hvert eneste minutt som går.

377 har til nå gitt penger.

– Jeg blir sjeleglad om vi greier å samle inn til en jeg, står det i teksten.

Kjøleseng

Ifølge Sunniva koster en kjøleseng 25–30 000 kroner. Hun skriver også at hvis det blir penger til to skal én av dem til Universitetssykehuset Nord-Norge.

– For ikke lenge siden så jeg ei ildsjel i bergensområdet som hadde samlet inn til ei slags kjøleseng til dødfødte babyer og donert til sykehuset der, skriver hun og forteller at det var der hun fant inspirasjonen.

Vi har bedt om utfyllende kommentarer fra Sunniva Pedersen, men hun ønsket ikke å la seg intervjue i sakens anledning.

Artikkeltags