Artistene er klare til leveringsfesten – sjekk hvem som kommer!

ER DIN ORDFØRER RASKERE ENN RUNE PÅ KJELKE? -Jeg har en kropp bygd for fart, sier Narvik-ordfører Rune Edvardsen - som utfordrer alle landsdelens ordførere til akekonkurranse i Narvikfjellet 3. mars.

ER DIN ORDFØRER RASKERE ENN RUNE PÅ KJELKE? -Jeg har en kropp bygd for fart, sier Narvik-ordfører Rune Edvardsen - som utfordrer alle landsdelens ordførere til akekonkurranse i Narvikfjellet 3. mars. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kurt Nilsen, DDE, Joddski, Sandra Lyng og Freddy Kalas kommer. Nå utfordres også alle ordførerne i Nord-Norge til akekonkurranse.

DEL

Lørdag 3. mars skapes historie i Nord-Norge. Med tidenes leveringsfest. Helt gratis. Midt i Narvik sentrum. Når målet er å vise verden at alpint-VM i 2025 bør arrangeres i nord, skal det markeres med at det er mulig å skape en folkefest av internasjonalt nivå, det skriver arrangøren i en pressemelding.

Stjernelaget på scenen, bestående av DDE, Kurt Nilsen, Joddski, Freddy Kalas, Sandra Lyng og konferansier Jan Fredrik Karlsen, har gitt arrangøren kraftige «VM-rabatter». Dermed ble det mulig å gå for noen av landets aller mest folkekjære artister.

– Det vil bli en folkefest med rockefot. Ja, rett og slett tidenes største afterski i Nord-Norge. Målet er å vise at vi nordlendinger ikke bare kan levere TV-bilder i verdensklasse. Vi kan også lage folkefest av internasjonalt format. Midt på vinteren, sier Erik Plener – daglig leder for VM i alpint AS i pressemeldingen.

Leveringsfesten: – Det blir på størrelse med de største arrangementene i Nord-Norge 

Norges ukronede afterski-konge, Freddy Kalas, lover «en pinne for Narvik» – og skikkelig «alpestemning» i Narvik sentrum. I tillegg til at Narvikfjellet har gratis heiser og gratis skiutleie (så langt lageret rekker), vil det faktisk legges snø fra anlegget i fjellet og helt ned til sentrum.

– Ta med skiene i bakken på dagen. Møt oss på scenen på kvelden. Det blir en episk kveld. Og antrekket bør være skiklær, slår Kalas fast.

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo og resten av DDE hadde en sjelden frihelg første helgen i mars. Likevel brukte de svært kort tid på å bestemme seg for en tur til Narvik.

– Å stille opp for en VM-søknad fra Nord-Norge var ikke vanskelig å takke ja til. Et slikt VM vil vise frem Norge på en helt unik måte. Vi er utrolig stolt over å bli spurt og vi lover å lage en skikkelig fest, sier DDE.

Bergenseren Kurt Nilsen er også stor fan av Nord-Norge. Og muligheten for at verdens nest største vinteridrettsarrangement kan legges til landsdelen.

– Et helt rått konsept, som har flinke folk med seg på alle kanter. Jeg vet nordlendinger kan lage fest – og gleder meg vilt til konserten, sier han.

Harstad får viktig rolle i Narviks VM-drøm og drysser penger over søknaden 

Akekonkurranse

VM-selskapet har også invitert ordførere fra hele landsdelen til byen. I utgangspunktet ble Narviks formannskap utfordret av Harstad-ordfører Marianne Bremnes til akekonkurranse. Nå tar ordfører Rune Edvardsen konkurransen et steg videre og utfordrer alle landsdelens ordførere til å stille opp.

– Jeg er bygd for fart i nedoverbakke! Men jeg vet at det er mange sporty ordførere rundt om Nord-Norge. Så det blir en spennende fight, sier han.

Han påpeker at VM skal være et nordnorsk prosjekt. Så langt har alle fylkeskommunene og flere kommuner bidratt til søknaden. I tillegg til bidrag fra nordnorsk næringsliv.

– Det er med stor ydmykhet vi går inn i denne prosessen. Samtidig er vi svært trygge på at et VM i alpint i Nord-Norge skal kunne gi enorme ringvirkninger for hele landsdelen. Vi har noen naturgitte forutsetninger i Narvik som vi vet at både utøvere og TV-produsenter har forelsket seg i, sier Edvardsen.

Nærmer seg ferdig VM-søknad: – Lokale penger gjør det mulig 

Om VM-søknaden

  • Narvik skal 20. mars levere søknad til Norges Skiforbund om å bli norsk kandidat som VM-arrangør i alpint. Det er ventet en avgjørelse om hvem som blir norsk kandidat i løpet av høsten 2018. Det internasjonale skiforbundet må ha søknaden før 1. mai 2019. Tildelingen av alpin-VM 2025 skjer i juni 2020. 
  • Etter OL regnes VM i alpint som verdens nest største vinteridrettsarrangement. Det betyr 500 utøvere fra 68 nasjoner, 30 TV-stasjoner, 200 kameraposisjoner og 6.500 senger (3000 minimum for arrangementet i seg selv). Arrangementet trenger 2.000 frivillige.
  • Norge har ikke hatt VM i alpint siden 1952 da det ble arrangert i forbindelse med OL i Oslo. Da var Norefjell og Rødkleiva i Oslo arena for konkurransen. 
  • Det er selskapet Alpin VM 2025 AS som utarbeider søknaden. Styreleder er Narvik-ordfører Rune Edvardsen, mens Erik Plener er daglig leder.

Artikkeltags