Oppdrettere får lavere lusekrav på grunn av dødsalgen

Oslo  20190527.
Fiskeriminister Harald T. Nesvik besøker algerammede oppdretter Tom Jarle Bjørkly,  daglig leder i Mortenlaks i Lødingen.  Her ute ved merdene ved Rinøya i Lødingen der død laks ligger med buken opp flytende i vannet.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslo 20190527. Fiskeriminister Harald T. Nesvik besøker algerammede oppdretter Tom Jarle Bjørkly, daglig leder i Mortenlaks i Lødingen. Her ute ved merdene ved Rinøya i Lødingen der død laks ligger med buken opp flytende i vannet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av

Mattilsynet letter på kravene for lakselus for å hjelpe lakseoppdretterne som nå er hardt rammet av algeoppblomstringen i Nord-Norge.

DEL

Oppdrettsanlegg som er direkte eller indirekte rammet av algeoppblomstringen, kan få fritak fra kravene om lavere maksimal lusegrense om våren og sommeren, skriver E24.

På denne årstiden senkes normalt lusegrensen fra maks 0,5 kjønnsmodne laks per fisk til maks 0,2.

Noen oppdrettere kan også få fritak fra kravet om telling av lakselus i en begrenset periode.

Søndag meldte Fiskeridirektoratet at det kan se ut til at algeoppblomstringen er på vei ned. Mandag er det ikke meldt om algerelatert dødelighet i Troms det siste døgnet. I Nordland er det tatt nye prøver i indre del av Ofotfjorden som viser at det er mye alger her.

(©NTB)

Artikkeltags