Gå til sidens hovedinnhold

Stor lavtrykksaktivitet og regn framover - men fortvil ikke: - Det blir definitivt sol

Artikkelen er over 4 år gammel

Et trent øye vil kunne se lavtrykksaktiviteten ute i havet mot Island på vår illustrasjon som er hentet fra Earth Nullschool. Dette lavtrykket fører til sørlig vind og en del nedbør de kommende dagene.

- Det blir definitivt vått i hele Nordland på grunn av dette lavtrykket, sier vakthavende meteorolog Sjur Wergeland til Avisa Nordland, lørdag formiddag.

Lavtrykkene ligger som perler på en snor ut i Atlanterhavet. Vest for Gibraltar ligger det i tillegg en tropisk syklon som beveger seg nordover mot Irland. Den blir liggende på nordspissen av Irland, før den igjen beveger seg mot Stadt.

- Der vil den dø ut som følge av den kalde temperaturen i vannet her. Men lavtrykket utenfor Island vil fortsette å gjøre det vått for oss fram mot onsdag, sier Wergeland.

Onsdag er det tid for en dreining i vinden. Da vil lavtrykket ha beveget seg sørover. Noe som fører til østlig vind i nord.

- Prognosene ser bra ut for Nord-Norge. Fra onsdag letter det, og torsdag/fredag ser det veldig bra ut. Lettskyet og definitivt sol, sier Wergeland.

Temperaturen blir mild, men på natta vil det bli minusgrader stort sett i hele regionen, sier meteorologen.

Kommentarer til denne saken