Mandag 1. mai samlet Kvinnenettverket NOOR over 20 kvinner for å lære å sykle for første gang, sammen med instruktører fra Team Rynkeby.

Det å kunne bevege seg på en sykkel gir større rekkevidde, er god folkehelse og det er morsomt. Men det finnes voksne som ikke har lært å sykle. Det var bakgrunnen for at Kvinnenettverket NOOR kontaktet Bodø Cykleklubb, skriver Kvinnenettverket NOOR i en pressemelding.

– Ferdighetene var varierende, men læreviljen stor. Så etter noen timer med prøving og feiling var det mange som behersket sykkelkunsten mye bedre og følte seg tryggere på sykkelsetet, sier Tatjana Cruickshank, styremedlem i Kvinnenettverket Noor, i pressemeldingen.

Styrker kvinnen

Kvinnenettverket NOOR jobber for å styrke kvinnen i det norske samfunnet. De har mange forskjellige læreverksteder og kurs, og nå også en arena for å lære å sykle. De mener at det er et tydelig behov for begynneropplæring på sykkel for voksne, så nå må det jobbes med å skaffe frivillige og finansiering til flere slike kursdager.

– Ved å lære kvinner å sykle bidrar vi til at flere familier kommer seg ut på tur i sykkelbyen Bodø, sier Amina Winningah, styremedlem i Kvinnenettverket NOOR.

– Jeg har sykkel hjemme, men har ikke hatt noen til å lære meg å sykle. I dag er jeg glad for endelig å ha lært og sykle uttaler en av deltakerne med et stort smil.

Sykling og vaffelkos

Kombinasjonen sykkel og vafler er en klassiker, så dagen ble avsluttet med sosialt samvær og vafler på klubbhytta til Bodø CK. Bodø CK har utleiesykler og hjelmer takket være støtte fra fylkeskommunen og Sparebankstiftelsen.

– Bodø Cykleklubb ønsker å være en klubb fra nybegynnere til master. Vi bidrar gjerne sammen med andre for å få flere til å oppleve glede og mestring på sykkel, og på alle nivå, sier styremedlem Terje Cruickshank.

Team Rynkeby NN er en del av en nordisk veldedighetsorganisasjon som sykler årlig Oslo-Paris for å sette søkelys på og samle inn midler til forskning på barnekreft.

– Det er flott for oss veldedighetssykelister i Team Rynkeby Nord-Norge å bidra til 100 % mestringsfølelse. Noen kroner til saken blir det også, vinn-vinn sier Weronica Valmo 1. års rytter i Team Rynkeby Nord-Norge.