Petchngam (12) og Pimsiri Songngam (37) ble skutt og drept

Natt til mandag ble Pimsiri Songngam (37) og sønnen Petchngam Songngam (12) skutt og drept i sitt hjem. Pimsiris ektemann er siktet for drapene.

Natt til mandag ble Pimsiri Songngam (37) og sønnen Petchngam Songngam (12) skutt og drept i sitt hjem. Pimsiris ektemann er siktet for drapene. Foto:

Av , , og
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det var Petchngam Songngam (12) og Pimsiri Songngam (37) som ble skutt og drept i sitt hjem natt til mandag. Det opplyser Finnmark politidistrikt tirsdag morgen.

I en pressemelding skriver politiet:

Begge er borgere av Thailand og hadde opphold i Norge. Finnmark politidistrikt har fått formell bekreftet fra den Thailandske ambassassaden at pårørende er varslet.

Etterforskningen i Kirkenes fortsetter med uforminsket styrke. Målet er å avdekke hva som skjedde natt til mandag.

Kriminalteknikere fra Kripos er fra tirsdag morgen i gang med å undersøke åstedet i leiligheten. Disse undersøkelsene er viktige for å belyse hendelsesforløpet med tekniske funn.

Det er gjennomført mange avhør, og dette taktiske etterforskningsarbeidet fortsetter med ytterligere avhør og andre undersøkelser.

Fant tre personer hardt skadd

Politi fikk melding fra naboer om at det kom bråk fra leiligheten i Kirkenes sentrum. De rykket ut og fant tre personer hardt skadd etter skyting. Pimsiri Songngam (37) ble bekreftet omkommet på stedet, skriver iFinnmark.

Sønnen, Petchngam Songngam (12), ble sendt til sykehuset i Kirkenes med skuddskader. Han omkom like etter.

LES OGSÅ: Den drepte kvinnen (37) var i kontakt med politiet forrige uke

Pimsiris ektemann var også i leiligheten. Han hadde også skuddskader og ble sendt til Universitetsykehuset i Nord-Norge.

Han er nå siktet for dobbeltdrapet. Han er alvorlig skadet, men utenfor livsfare. Politiet har ikke hatt anledning til å avhøre den mistenkte mannen.

LES OGSÅ: Her legger Duang ned en siste hilsen til sin drepte venninne

- En tragedie

Petchngam Songngam (12) var elev ved Kirkenes skole. Rektor Tove Korsnes informerte i går elever og ansatte om drapene.

- De har fått vite at det har vært en familietragedie. At en 7.- klassing her ved skolen og moren hans er omkommet, og at stefar er hardt skadd, sier Korsnes til iFinnmark.

12-åringen spilte fotball for Kirkenes Idrettsforening (KIF).

– Vi synes det er en tragedie. Det er tøft for alle ungene og ikke minst lagkompisene hans, sier leder Sven Olav Olsen i KIF til iFinnmark.

KIF innstilte alle aktivitetene i aldersbestemt avdeling mandag. Inklusive to kamper.

– Vi har innstilt en småguttekamp mot Bjørnevatn, og en internkamp mellom guttelagene, samt alle aldersbestemte treninger, sier leder for aldersbestemt fotball i KIF, Jørn Tysdal.

Uniformert politi er i leiligheten der drapene skjedde natt til mandag.

Uniformert politi er i leiligheten der drapene skjedde natt til mandag. Foto:

Oppsøkte politiet

Få dager før mor og sønn ble funnet drept, skal hun ha blitt avvist av politiet da hun ba om hjelp, melder VG mandag kveld.

Politimester Ellen Katrine Hætta opplyser til iFinnmark at politiet har vært i kontakt med nå drepte kvinnen, fredag i forrige uke.

– Vår oppfattelse av situasjonen at hun var mest opptatt av oppholdsstatus på sin sønn dersom hun ønsket å skille seg fra sin mann. På direkte spørsmål om hun var utsatt for vold, har hun svart benektende, sier politimesteren.

– Hva tenker politiet om opplysningene om at hun skal ha blitt utsatt for psykisk vold?

– Vi kan ikke si akkurat nå hva som er fasiten, det gjenstår å se. Nå må vi bare se på alle omstendighetene rundt saken og prøve å finne ut hva som har skjedd.

LES OGSÅ: - Dette er veldig tragisk, sier den drepte kvinnens (37) arbeidsgiver

Artikkeltags