Sparebanken Nord-Norge med milliardoverskudd

Artikkelen er over 1 år gammel

Banken har tjent 193 millioner kroner mer i år, enn på samme tid i fjor.

DEL

Nordlys: Det melder Sparebanken Nord-Norge selv i en pressemelding i dag. Der skriver de at de har en utlånsvekst på 20,1 prosent i bedriftsmarkedet, på de siste 12 måneder. Utlånsveksten blant privatkunder er på 9,2 prosent.

Det skjer til tross for at banken tilbyr blant landets dårligste renter. Nylig varslet samme bank at de øker renta ytterligere.

Konsernsjefen skriver i pressemeldingen at utviklingen for Sparebank 1 Nord-Norge viser at de er konkurransedyktig.

– Det er gledelig å se at vi tar markedsandeler, og utviklingen bekrefter at vi er konkurransedyktige og at kundene liker de tjenester som konsernet tilbyr, skriver Jan-Frode Janson.

Han skriver at mange kunder setter pris på det lokale eierskapet.

I forrige uke skrev Nordlys at 15 ledere i Sparebanken Nord- Norge fikk til sammen utbetalt 56 millioner kroner i 2017. De totale lønnskostnadene i bankkonsernet var til sammenligning 708 millioner kroner fordelt på 784 årsverk.

Konsernsjefen alene fikk i fjor utbetalt over 11 millioner kroner, sammenlagt i lønn, pensjon og andre ekstraordinære ytelser.

Sparebanken Nord-Norge skriver også i pressemeldingen at de har brukt betydelige midler på å ruste opp, og bygge nye lokaler. De gjør også investeringer i IT, og kompetanse.

Banken hadde netto renteinntekter på 1,7 milliarder kroner i 2017. De hentet også inn 261 millioner kroner fra kundene på ulike betalingstjenester.

Artikkeltags