Norvoll varslet om nordnorsk tillitskrise under Arendalsuka

Fylkesrådeleder i Nordland Tomas Norvoll (Ap)

Fylkesrådeleder i Nordland Tomas Norvoll (Ap) Foto:

DEL

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) pratet om en voksende tillitskrise mellom sentrale strøk og Nord-Norge, da han møtte ledende politikere i Arendal.

– Men dette kan vi faktisk gjøre noe med, beroliget Norvoll.

– Det handler om en gryende tillitskrise mellom nord og sør. Egentlig en gammel region-mot-sentrale-strøk-konflikt som blusser opp. Denne må vi tørre å ta tak i. Skal vi lykkes med nordområdepolitikken må vi få til større infrastrukturprosjekter, som eksempelvis Andøya Spaceport og Ilandføring fra Johan Castberg-feltet i Barentshavet, argumenterer Norvoll til Nordland fylkeskommunes egne nettsider.

Norvoll forteller at de økonomiske rammene vil være avgjørende for Nord-Norges utvikling – og dermed Norges fremtidige satsing i nordområdene.

– Ta Nord universitet. I altfor mange år har de vært underfinansiert som institusjon. I Nord-Norge har vi to universiteter, men rammene gir ikke mulighet for å utvikle fagområder som ligger naturlig til de geografiske plasseringene til Nord universet sine ulike campus.

Nordvoll peker også på en mer helhetlig Nordområdepolitikk, og trekker frem fortgang i nordnorske infrastrukturprosjekter som et tiltak.

Artikkeltags