Begrunnelsene er ganske enkle:

Når Bodø/Glimt sin jubel sesong i 2020 ikke blir verdsatt av en idretts jury, må man søke etter oppmerksomhet i andre deler den kultur nasjon som Norge påberoper seg å være.

Både Bodø/Glimt og koret av supportere og beundrere er mer musikalske enn juryen som nominerte til årets sportsprestasjon i 2020. De fortjener en Spellemannspris - minst 11stykker for sitt spill - og enda flere til supporterkoret med de fineste supportersangene.

Vakrere TV bilder enn de Bodø/Glimt har bidratt til har aldri blitt vist på norske skjermer - i alle fall i løpet av det underlige og triste året 2020. Denne "perfect performance" gjennom en hel sesong fortjener en Amandapris.

Rødt kort - og langvarig utestengelse - til juryen bestående av både trøndere, skap trøndere og utflyttede sådanne som klarte å nominere halvparten fra egne rekker. Når noen av disse jury medlemmene mister bortimot 20 rekorder er de rett og slett ikke i stand til å verdsette hverken sine egne eller andres prestasjoner. Å være innhabil har vel aldri vært mer tydelig.

Mange av prestasjonene til de nominerte var forventet ut fra tidligere meritter. Bodø/Glimt overpresterte så til de grader ut fra sine begrensede resurser. Rekorder, spillerbørser og utmerkelser har aldri vært mer ensfarget enn Bodø/Glimt sørget for at de ble i 2020.

Hvor var juryen mens det skjedde? Verre festbremser i utakt med virkeligheten enn denne juryen skal man lete lenge etter for å finne. I andre land hadde slike unnvikelser medført opptøyer.

Her har treenigheten Norsk Tipping, NRK og Idrettsforbundet misbrukt sin makt for å posisjonere seg i den lukurative underholdningsbransjen idrett. Det skinner klart og veldig tydelig ut av den elendige jobben juryen har gjort.

Heldigvis kommer det til å skinne i både gult og i gull i alle fotball elskeres sinn FØRR EVIG etter jubel sesongen til Bodø/Glimt 2020. Makan til prestasjon har ingen sett, bortsett fra noen jurymedlemmer.

Den eneste måten å rette opp i denne oppsiktsvekkende forsømmelse er å opprette en ny spesialpris eller kategori, og så hedre alle i Bodø/Glimt som bidro til at norske sportselskere virkelig fikk noe å glede seg over i året som gikk.