Gå til sidens hovedinnhold

Nok en gang styrker Frp folk flest sine interesser

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Revidert nasjonalbudsjett for 2021 er lagt fram, og mange Frp seiere er godt bakt inn. Dette tror vi folk flest vil merke aller mest:

– Fergetakstene landet rundt reduseres med 25 %

– 2 milliarder i reduserte bompenge avgifter.

– Fjerning av avgiften på alkoholfrie drikkevarer.

– 450 millioner til ulike tiltak innenfor psykisk helse.

Vi har fått redusert de sky høye fergeprisene, som rammer folk i distriktene spesielt.

Vi har slettet bompengegjeld, nok en gang! den usosiale avgiften som rammer dem med minst hardest. 2 milliarder er en del i bompenge sammenheng, men ikke nok. Vi gir oss ikke før hver eneste bom stasjon er nede, samtidig som veinettet rustes mot verdensklasse.

Vi har fjernet sukkeravgiften på brus, dette betyr i praksis flere arbeidsplasser i Norge. Ved billigere brus blir forbrukeren fornøyd, NHO fornøyd, og dem som beholder jobbene sine hos norske bursprodusenter fornøyd.

Vi fikk igjennom en dobling av regjeringens satsing på psykisk helse, med dette peker vi nasjonen i en moderne retning.

Sosialistene bruker anledningen til å latterliggjøre Fremskrittspartiet, dem forstår ikke at skyhøye avgifter rammer folk hardt. Nei, selvfølgelig, at vi fjerner sukkeravgiften, gjør ikke at Norge blir en mye bedre plass å leve. Det er ikke hver enkelt ting det handler om, men alle de enkelte gjennomslagene lagt sammen. Alt Fremskrittspartiet har sørget for de siste årene har mange glemt, men legger du alt sammen merker du hvor mye bedre Norge er å leve i nå, enn under de rødgrønne. Vi fjernet avgiften på død, den såkalte «arveavgiften», vi har fått redusert helse køene med 30 %, vi har økt pensjonen, vi har økt samferdselsbudsjettet med 75 %, vi økte frikort grensa til 55 000 kr, vi tillot elektriske kjøretøy for gangfelt, vi tillot vannscootere, vi har gjort livet ekstremt mye enklere for bilentusiastene. The list goes on.

Dette er en dråpe i havet av alt Frp har fått til, og hva vi står på hver dag for å få til. Tall fra 2020 viser at vi har kuttet 25 milliarder i skatter og avgifter, et tall som nok i dag er nærmere 35 milliarder, om vi tar med slettingen av diverse bompenge gjeld. I snitt sparer hver enkelt skattebetaler 10 000kr i året, det merkes på lommeboka.

Når sosialistene får makten vil bildet endre seg rask, mange vil merke at lommeboka blir tynnere. Skatter og avgifter vil skrus opp, nye skatter og avgifter vil finnes på, nye forbud og lover innføres. Vi går en spennende tid i møte, en tid hvor MDG kan havne i regjering, en tid hvor bilen kan bli et luksusprodukt, en tid hvor oljenkranen kan stenges og velferdssamfunnet kollapse. Uansett hvor dystert det ser ut, gir vi aldri opp kampen. Hvor korttenkt og usosial sosialismen er, vil for alvor komme for dagen ved et regjeringsskifte.

Kommentarer til denne saken