Gå til sidens hovedinnhold

Noen blir stående igjen uten tilbud

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er politisk vedtatt at aktivitetssenteret i Molobygget på Reipå skal nedlegges, desember 2021. Aktivitetssenteret i Meløy er et lavterskeltilbud til unge og voksne med forskjellig grad av funksjonsnedsettelse, og tilbudet er veldig viktig for denne gruppen. For enkelte er dette tilbudet det eneste de har å gå til, så en nedleggelse er katastrofalt for dem.

Det er tidligere sagt at aktivitetssenteret skal flyttes til andre egnede lokaler, men så langt er det ikke kommet noe status i denne saken.

Denne gruppen mennesker har nok med seg selv og klare å stå i de utfordringer hverdagen gir, så det er viktig at noen taler deres sak. Aktivitetssenteret består av en arbeidsstue, samtaleform, storstue, og det er mulighet for å ta en dusj og få vaket klær ved behov. Det er også et egnet storkjøkken hvor det tilberedes mat av personalet i samarbeid med deltakere og måltidet som nytes ved et langbord, er dagens høydepunkt. Med en stor veranda, kan fine dager nytes i sola og det dyrkes grønnsaker i pallekarmer. Kafébesøk eller turer ut med grilling eller medbrakt mat hver onsdag, er også et av de mange aktivitetene som et dyktig personale utfører.

Det er registrert 25 deltakere og det er kommet til nye 3–4 siste året, og det er 12 personer som anses som en kjernegruppe. Da det på årsbasis er rundt 1300 besøk, gir dette en indikasjon på at dette er et populært og helt nødvendig tilbud som ikke kan nedlegges.

– Har Meløy kommune planer om fortsatt gi denne gruppen mennesker et lavterskeltilbud?

– Har Meløy kommune sett på mulighetene for å inngå en leieavtale på 1–2 år, med de nye eierne av Molobygget? Dette for å gi tid og rom for å klare å skaffe nye egnede lokaliteter til et aktivitetssenter.

– Har Meløy kommune sett på det økonomiske spekteret, hva en nedleggelse vil koste, kontra de økonomiske utgifter som på sikt vil komme? Denne gruppen vil uten et tilbud få større utfordringer i hverdagen.

Deltakerne som aktivt bruker aktivitetssenteret, gruer seg allerede til nedleggelsen og lurer på hvordan livet og hverdagen skal bli uten dette tilbudet. De har allerede fått merke dette, da aktivitetssenteret er stengt med på grunn av korona. Er det slik at Meløy kommune skal være den aktøren som fjerner og nedlegger et for mange livsviktig tilbud, til ei gruppe mennesker som kun har dette lavterskeltilbudet å gå til?

Undertegnede kan ikke forstå at Meløy kommune vil være bekjent med at det er de som har de minste tilbudene, som vil stå igjen uten noen ting.

Av Greta Vatne Solfall, Meløy Frp

Kommentarer til denne saken