Vita vant kongepokalen: - Jeg håper at Olympiatoppen klarer å følge med

  Vita Heine krysser målstreken under kvinnenes fellesstart i NM.

  Artikkelen er over 2 år gammel
  DEL

  Vita Heine syklet halve rittet alene da seniorkvinnene kjempet om kongepokalen på den avsluttende fellesstarten i NM.

  På nest siste runde forsøkte Team Hitec Products-kollega Miriam Bjørnsrud å komme opp. Men avstanden ble aldri mindre enn 30 sekunder.

  Her er de offisielle resultatene fra kvinnenes fellesstart (ekstern lenke).

  Den første siden Valen

  - Taktikken vår var at vi skulle gå i brudd på den fjerde runden, og så kjøre fort i sidevinden. Det lyktes vi med. Vi var fire Hitec-ryttere og to andre i bruddet, forklarer Heine.

  Les også: Kristoff før NM: - Jeg har gode muligheter til å vinne (AN pluss)

  Den videre taktikken var å støte fra dette bruddet.

  - Det passet meg å støte tidlig. Jeg har lagvenninner som liker bedre å støte sent. Men jeg kom avgårde, og deretter var det bare å kjøre og kjøre. Jeg visste ikke mye om hva som skjedde bak meg underveis, sier Heine.

  Da den tiende og siste runden var over, var avstanden omtrent et minutt. Heine gikk i mål og blir ifølge TV2s kommentatorduo Christian Paasche og Johan Kaggestad den første siden Anita Valen i 2008, som både vinner fellesstarten og tempoen for kvinner senior.

  - Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det har vel litt med løypa å gjøre, sier Heine til an.no etter å ha mottatt kongepokalen av Bodø-ordfører Ida Pinnerød.

  Tok ut absolutt alt

  Bjørnsrud endte på andreplass.

  - Det gikk ikke helt etter planen i dag, for vi hadde egentlig tenkt at Emilie (Moberg) og Thea (Thorsen) skulle få mer heder og ære, men som lag kom vi godt ut av situasjonen likevel, sier sølvvinneren.

  Foto:

  Katrine Aalerud, den unge og lovende rytteren fra Bryne, tok seg helt ut, og spurtet inn til en tredjeplass. Like etter målgang la hun seg rett ned på asfalten, men var snart på beina igjen for å motta bronsemedalje.

  - Jeg var egentlig tom, og da jeg tok fatt på siste runde tenkte jeg "å nei, er det enda en runde", men jeg så Miriam foran meg og det var bare å tråkke på.

  Da det nærmet seg mål sto det mellom Katrine og Julie Solvang fra Grimstad.

  - Hun er en eksplosiv rytter, og ville vært best i en kort spurt. Derfor åpnet jeg spurten tidlig, og heldigvis holdt det inn. Jeg ga virkelig alt, sier Aalerud.

  Vant 50 kilo laks

  Som under Arctic Race er Norges sjømatråd tungt inne på sponsorsiden under NM i Bodø. Og også her vanker det lakseprodukter til de mest offensive rytterne. På kvinnenes fellesstart var det vinner Vita Heine.

  Foto:

  - Hva skal du gjøre med 50 kilo laks?

  - Jeg satser på å dele med lagvenninnene, sier Heine.

  Drømmen om å delta i OL deler hun også med minst én av sine lagvenninner.

  - Jeg håper at Olympiatoppen klarer å følge med, for man må ha god forståelse for å vurdere prestasjonene i sykkel. Det er litt mer komplisert enn å ta ut løpere til OL, sier Heine.

  TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke sikker på utfallet.

  - Det er en plass ledig, og dette vil bli avgjort i løpet av 14 dagers tid, tror jeg. For nå skal jentene til utlandet. Jeg tror ikke dagens resultat får så mye å si for OL, annet enn at Vita viste seg veldig sterk. Men jeg ville trodd at hvis Norge velger å stille med én rytter, så er hun en veldig sterk kandidat.

  Artikkeltags