Gå til sidens hovedinnhold

NHO applauderer kraftfusjonen: – Et gjennombrudd i nordnorsk industriell tenkning

Artikkelen er over 1 år gammel

Fusjonen mellom Nordlandsnett og Troms Kraft nett faller i god jord hos NHO Nordland.

- Dette er akkurat det vi trenger for å bygge nordnorsk konkurransekraft inn i det grønne skiftet, sier Daniel Bjarmann-Simonsen. Fusjon vil kunne gi økt konkurransekraft for industrien i store deler av landsdelen, og være en viktig brikke i fremtidig grønn jobb- og verdiskaping. Sånn bygger vi grunnlaget for velferden vår i årene som kommer.

Det sier Bjarmann-Simonsen etter onsdagens nyhet om at de to selskapene etter planen skal fusjonere fra neste år.

– Vi er sikre på at å samle selskapene kapital, kompetanse og kraft, ikke bare vil gi bedre priser til bedrifter og forbrukere, men også et mer moderne nett med bedre forsyningssikkerhet til alle, fortsetter regiondirektør Målfrid Baik i NHO Arktis.

Regiondirektørene mener en fusjon vil sende et sterkt signal om at Nord-Norge ikke bare skal være en sidevogn på veien inn i det grønne skiftet, men ta plass i førersetet.

– Det er ingen grunn til at ikke vi i nord skal ha like gode, eller bedre, konkurransevilkår som resten av landet. Nå får vi en aktør som kan sikre nettopp det. En aktør som legger grunnlaget for grønn jobb- og verdiskaping inn i framtiden, med en konkurransekraft som vil gi store positive ringvirkninger for industrien og befolkningen i nord, sier regiondirektørene samstemt.

– Det er et eksempel til etterfølgelse, og vi ser svært positivt på at døren er åpen for flere aktører som kan styrke konkurransekraften ytterligere. Satsinger som dette må vi bare applaudere, avslutter Daniel Bjarmann-Simonsen og Målfrid Baik.

Kommentarer til denne saken