Halvdans kjærlighetsvise har fått sitt eget lys.

Hanna Lisa Skau 99 22 70 19

hlsan.no

Sentrum: Det er et kunstlys, et kjærlighetslys, der du kan følge Kjærlighetsvisa brenne, ord for ord.

Det var Laila Nilsen hos Englefabrikken i Bodø, som ligger mellom Storgata og Dronningens gate, som fikk ideen om å lage et kunstlys. – Jeg så tilfeldigvis noen av arbeidene til Marte Henriksen avbildet i en avis, da hun hadde utstilling på Nordland Kultursenter. Hun hadde et uttrykk i sin kunst som var perfekt for de planene vi hadde om å lage et «kjærlighetslys», sier Nilsen.

Veldedig. Englefabrikken har tidligere gitt ut to kunstlys; ett med Nordnorsk julesalme og ett med Lyset i mørketida – begge tekster av Trygve Hoff.

– På det første lyset hadde vi bilde av en glassengel. På det andre var vi så heldig å få bruke et av bildene til Karl Erik Harr som illustrasjon, sier Nilsen.

– Men denne gangen var vi faktisk på jakt etter en kvinnelig kunstner som kunne bidra, tilføyer hun. Oppdraget med å lage kunst til disse lysene er av veldedig karakter, og all inntekt går til Englefabrikken. Halvdan Sivertsen har også sagt ja til at visa kan brukes.

Frie tøyler. – Jeg føler meg faktisk beæret over å ha fått dette oppdraget, sier Marte Henriksen.

Hun er til daglig lærer ved Bodin videregående skole og driver som amatørkunstner på si.

– At jeg, som er et ubeskrevet blad i Bodøs kunstnerliv, fikk denne muligheten, er fantastisk, sier hun. Hun har fått frie tøyler til å lage illustrasjon til lysene, og forteller at hun har med mange elementer fra byen i bildet. – Her er domkirketårnet, spiraler som symboliserer Saltstraumen, en gatelykt ... Målet har vært å få fram både det sarte og det sterke i kjærligheten, sier hun.

Glassengler. Lysene kom i salg fra i går, og i tillegg til at Englefabrikken har egen nettbutikk der lysene kan bestilles, vil de også bli utstilt på Kremmerhuset og Arts & Crafts i Glasshuset.

– Vi har også vår egen facebookside, sier arbeidsleder Laila Nilsen.

Englefabrikken, som er en del av Kirkens Bymisjon i Bodø, produserer ellers engler laget av små glassbiter, som symboliserer at livet er skjørt og kan gå i stykker, men at det også kan settes sammen igjen og bli til noe fint.