Bodø har et utall uteserveringer, hele 47 i tallet, og når Stormen åpner vil det komme en til på Nedre Torg.

Den alle minste har bare to bord og er på Bodø Hotell, mens Bryggerikaia, Paviljongen og Frost har over 100 seter. Og blir det fullt nede på Bryggerikaia, finnes en balkong i andre etasje der øltørste kan få slokket halsbrannen.

Uteserveringene finnes over hele byen. Avenue kan for eksempel skjenke foran inngangen på Hundholmen plass, og også på kaisiden.

Big Horn Steakhouse har lov til å sette opp noen bord langs Havnegata, og det samme har Peppes Pizza i Professor Schyttes gate.

Den kanskje mest idylliske uteservering finnes på Bodøgaard Kunst og Kultur. Den ligger helt nede ved Bodøelva i tilknytning til nybygget på galleriet.

Utenfor bykjernen kan man meske seg med en kald halvliter på Café Geitvågen, og hvis møsbrømlefsa på Café Mineral på Bertnes blir for heftig i varmen, så får man en pils ute også der.

Den minst idylliske, men mest spesielle uteservering er selvsagt i bakgården hos Dama di. Der kommer sola aldri til, og dette er stedet for dem som vil nyte sin pils i et slags sommerlig tussmørke.

På kaikanten har vi nevnt Bryggerikaia, og den har selskap av Egon i Moloveien. Servitørene på Egon bærer mat og øl over en sterkt trafikkert gate, og må ha gode nerver når bestillingene hagler inn. Teltet er stengt i år på grunn av all byggeaktiviteten.

Vi har tatt med et utvalg steder, og ølprisen er regnet om til 0,5 liter og merket (M) for Mack, (C) for Carlsberg og (NP) for Nordlandspils.

Bjørk: 86. (M)

Bodøgaard: 65. (M/NP)

Bryggerikaia: 83. (M)

Bodø Hotell: 75. (NP)

Chonticha: 65. (C)

Dama di: 69. (NP)

Frost: 85. (M)

Hönter: 74. (NP)

Kjelen Kafé: 65. (NP)

Kjerringøy Brygge: 75. (NP)

Markens Grøde: 90 (Egenprodusert)

Mon Ami City N: 65. (NP)

Paviljongen: 72. (M)

Peppes Pizza: 83. (NP)

Saltstraumen Hotel. 80 (NP)

SkuBareHjem: 69. (NP)

SydØst: 80. (M)

Venezia: 66. (NP)