Gå til sidens hovedinnhold

Nei Ap og Sp, å bli lærer er ingen menneskerettighet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nylig kom nyheten om at Arbeiderpartiet og Senterpartiet har lyst til å skrote firerkravet i matte for å komme inn på lærerutdanningen. Dette er å starte i helt feil ende. For Marius kan fortsatt bli lærer hvis det er drømmen, men det skal også være helt legitimt å stille krav til de som skal utdanne seg til dette. Grunnen er fordi alle fortjener verdens beste lærer. For det å bli lærer er faktisk ingen menneskerettighet.

Et av de viktigste yrkene vi har

Læreryrket er et av de viktigste yrkene vi har, og etter min mening det viktigste av dem alle. Derfor er det så utrolig viktig at vi har de aller beste folka som søker seg inn på lærerstudiet. Lærerstudiet trenger å bli mer attraktivt. Med høyere opptakskrav og en lærerutdanning på masternivå, vil statusen til læreryrket økes. Det å fjerne opptakskravet om å ha fire i P-matte for å komme inn på studiet bidrar til å slakte ambisjonene vi har til den norske skolen.

Flere unngår å falle av

Matematikk er noe man trenger hele livet, for selv om man skal bli historielærer er matten avgjørende for at du skal komme deg gjennom hele lærerstudiet. Vi kan nå se et mindre frafall i begynnelsen av lærerutdanningen, og studentene er også mer rustet for å klare seg gjennom hele studiet.

Hvis Sp og Ap virkelig vil ha en god skole, så bør de prioritere hva elevene trenger. Elevene trenger de beste lærerne, og ikke at vi gjør lærerstudiet om til en veldedighetsordning der ingen stiller krav til noen som helst.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.