Gå til sidens hovedinnhold

Naturfaglig inkompetanse på Stortinget?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dagens klimapolitikk har utviklet seg til å bli et svært kostbart samfunnsproblem som rammer oss alle, når statens ledende stortingspolitikere velger å føre en politikk som i stor grad er basert på overtro og følelser, framfør reelle anerkjente og faktiske vitenskapelige forhold. Det er regnet ut at man årlig bruker ca. 40 milliarder, dvs. ca. 110 millioner daglig – (mest sannsynlig et enda større beløp) i tilknytning til CO₂-fobi.

Det har nå utviklet seg slik at uttalelser fra en rekke stortingspolitikere, inkludert selveste statsminister Erna Solberg, tyder på at disse framstår som fornektere av reell vitenskap og anerkjente klimahistoriske fakta. Vitenskapsfornektelse har spredd seg og gitt grobunn for en betydelig framskredet CO₂-fobi. De siste dagers kommentarer og påstander fra Høyre-politikerne Lene Westgaard-Halle og Tom-Christer Nilsen, hvor de nærmest oppfordrer til bokbrenning av klimarealistenes bok «Motvekt- Fakta om klima», viser at det hersker en redsel for at klimahysteriet skal avsløres. Man fristes til å si at disse to Høyre-politikerne med sitt avisutspill, klatret til topps på pallen over stupide politikerutsagn. Men de får sterk konkurranse fra Høyre-politiker Tina Bru sitt utsagn om at «CO₂ er en slags søppel». Man må heller ikke glemme uttalelsen fra Lene Westgaard-Halle om at «planter kan drukne i karbondioksid». Dette blir som å påstå at «fisk kan drukne i havet».

CO₂-fobien har spredd seg til alle partier på Stortinget – det har kun vært protester mot ekstremt høye CO₂-avgifter og elektrifisering i oljesektoren. Man fristes derfor til å stemme på hjemmesitter-partiet ved kommende stortingsvalg. Men det finnes kanskje håp for framtiden i et nytt parti, «Industri og Næringspartiet», INP og en ny giv i partiet Demokratene. Begge vil ha store endringer i dagens klimapolitikk.

Kommentarer til denne saken