Gå til sidens hovedinnhold

Uværet stanset militærøvelse. Melder om kraftig vind

Artikkelen er over 3 år gammel

Militærøvelsen Dynamic Mongoose er innstilt på grunn av uværet.

– Slik det er nå får vi ikke optimal trening. Forhåpentligvis kommer vi i gang med ubåtøvelsen fra i morgen, sier pressetalsmann Brynjar Stordal i Forsvarets operative hovedkvarter til NRK Nordland.

Øvelsen, som har navnet Dynamic Mongoose 18, er en av de faste øvelsene som holdes i regi av  NATO. Rundt ti allierte nasjoner være involvert i øvelsen, skriver Fremover.

– Dette er en NATO-ledet øvelse hvor deltakende styrker øver krigføring med og mot ubåter. Norge har en rolle som vertsnasjon for årets øvelse, sier pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan i Bodø, Brynjar Stordal.

Stordal forteller at det skal delta omlag ti overflatefartøy, fem undervannsbåter, samt maritime patruljefly fra Andøya på øvelsen. Den skal finne sted i Nordland og Troms.

Meteorologene varsler full storm med vinskast på mellom 35-40 mester i sekundet nord for Vestfjorden. Det er sendt ut farevarsel.

Tirsdag ettermiddag er det kraftig vind i resten av Nordland, og utover ettermiddagen og kvelden vil den altså øke på i Troms og Finnmark.

An.no skrev tidligere om at flere båtruter er innstilt.

Det er sendt ut kulingvarsel i Nordland.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.