OPPDATERING 12:55:

Mobilnettet er nå tilbake i Narvik, det melder Telenor.

- Nå er den store majoriteten oppe og går igjen, men vi jobber fortsatt med å skaffe en stabil strømkilde, forteller kommunikasjonssjef i Telenor Norge, Caroline Lunde.

Lunde forklarer samtidig at alle problemene fortsatt ikke er helt løst.

- Strømbruddet slo ut en rekke sikringer og aggregater, så det jobber vi fortsatt med å fikse, legger hun til.

Tidlig lørdag morgen var det problemer på strømnettet i store deler av Narvik.

Etter et par timers feilsøk og retting kunne Nordkraft like over 08.00 melde at strømmen var tilbake. Lørdag formiddag melder Nordkraft at de er nødt til å ta strømmen, denne gangen med vilje. Strømmen skal være borte fra rundt 09.30 til 10.00.

Kappet av kablene

Geir Sjåfjell på Nordkraft forteller at det er et av arbeidstogene som reparerer jernbanelinja gjennom sentrum av Narvik som ved et uhell skal ha kappet en av deres hovedkabler.

– Når vi får frigjort toget så får vi komme tilbake om vi blir å trenge flere utkoblinger. Vi er nødt til å legge om strømmene og sikre før vi kan få toget ut av sporet, sier Sjåfjell til Fremover.

– Vi tør ikke gjøre noe så lenge det er strøm i kablene, sier han.

Strømmen vil være borte fra hele Gate 1 og Gate 2 i rundt en halv time. Også deler av Gate 3 vil bli berørt.

– Berørte kunder vil bli varslet på sms, skriver Nordkraft på sine hjemmesider forteller han til avisa.

Uten dekning

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, slår fast at dette har fått store konsekvenser for mobildekningen i området.

- Konsekvensene for dekningen i Narvik er stor. 32 av 34 basestasjoner er slått ut, noe som betyr at alt av mobildekning i byen er nede, forteller Amundsen, og legger til:

- 40% av bredbånd i Narvik er også nede, samt 5-10% av fasttelefoner.

Usikkert når det er tilbake

Mobildekningen har ikke fungert siden 09:40, i følge dekningsdirektøren.

- De nærmeste entrprenørene som vi har i området er i Harstad, og de er noen timer unna, men på vei til Narvik nå, sier Amundsen.

Dekningsdirektøren i Telenor er usikker på om strømstasnen har affektert andre teleselskaper, emn han håper på at det snart skal komme opp igjen.

- Er vi heldige, så kommer det tilbake snart, men vi vet ikke så mye nå, sier han.

Politet er også ute og rådfører frustrerte narvikværinger.

- Strømbruddet kan medføre at man ikke får kontakt med nødnumrene 110, 112 og 113. Dersom man har behov for hjelp, så dra til brannstasjonen, sykehuset eller politistasjonen i Narvik, skriver politiet på Twitter.