Første nyttårsdag møtes 32 av verdens beste alpinister til verdenscup i parallellslalåm i Holmenkollen. Holmenkollen skifestival har bedt Alpin-VM 2027 om hjelp til å lage en skikkelig folkefest – med et nordnorsk tilsnitt, skriver fremover.no.

Vil bli lagt merke til

– Det var Holmenkollen skifestival som ønsket samarbeid med oss, forteller Erik Plener i Alpin-VM 2027.

Målet til både Holmenkollen skifestival og Alpin-VM 2027 er å skape et engasjement rundt arrangementet som blir lagt merke til ute i verden.

– Det som skjer i Norge nå blir lagt merke til, og alt som er bra i Norge vil være bra for oss, sier Plener, ansvarlig for Narviks VM-søknad.

Positivt for VM-søknaden til Narvik

Derfor blir alle nordlendinger invitert til folkefest i arenaen i Holmenkollen. Erik Plener mener tiltaket øker Narviks sjanser for et VM i 2027.

– Alt engasjement for alpinsporten i Norge er positivt for VM-søknaden til Narvik. Derfor er det viktig å lage store folkefester på alle norske skirenn i vinter og i årene fremover.

Alle heltene bor i Nordland 

– Jeg oppfordrer alle nordlendinger som befinner seg sørpå om å ta turen til Kollen 1. januar, sier Erik Plener.

Må bestå en uhøytidelig dialektprøve

Verdenscuprennet i Holmenkollen arrangeres for andre år på rad, og er et såkalt «City Event», der målet er å bringe alpinsporten tettere på folket. Nå byr arrangøren nordlendinger opp til dans, og inviterer dem til folkefest for halv pris.

– I samarbeid med Alpin-VM Narvik 2027 ønsker vi å vise verden hvilken fantastisk stemning norske supportere kan lage. Også er skirenn morsomst med masse folk på tribunen. Derfor gir vi alle nordlendinger billetter til halv pris i arenaen 1. nyttårsdag, mot at de består en litt uhøytidelig dialektprøve, smiler daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy.

Var imponert over å få oppleve Kollebrølet

Sæterøy og hennes team, sammen med om lag 200 frivillige, fikk gode tilbakemeldinger fra Det Internasjonale Skiforbund etter sist gjennomføring.

– Vi er stolte av den sportslige gjennomføringen, og stemningen publikum skapte. Tross tett tåke i fjor var stemningen upåklagelig. Alpinlandslaget selv var imponert over å få oppleve Kollebrølet, som hittil har vært forbeholdt idretter som langrenn, hopp og skiskyting. Det er stort å ha et alpinrenn i Holmenkollen, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy.