Nå er det klart: - Narvik forblir i Nordland

Leder i Narvik Ap, Roger Bergersen

Leder i Narvik Ap, Roger Bergersen Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

- Ingen hensikt å flytte fylkesgrensen.

DEL

– Narvik forblir i Nordland.

Det var under lørdagens årsmøte til Nordland Arbeiderparti i Bodø at lederen i Narvik Ap, Roger Bergersen, slapp nyheten.

– Regjeringa har allerede sagt at Nord-Norge skal deles i to, og da er også flertallet i Narvik bystyre klare på at de ønsker å forbli i Nordland. Vi bør ha en Nord-Norsk region, men det vet vi ikke kommer til å skje, og da ser vi ingen hensikt i å flytte fylkesgrensa, sier, Bergersen.

Tidligere i dag gikk også Høyre i Nord-Norge for at Nordland skal bestå, mens Troms og Finnmark slås sammen.

Samtidig slo sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen  i AN fast Nordland blir en egen region, mens Finnmark og Troms slås sammen.

Det slo han fast samtidig som avisa presenterte en rykende fersk meningsmåling. Flertallet i Bodø vil ha to regioner i nord.

Høstet applaus

- For Narvik og Ofoten sin del vil ja da si to ting. For det første: Primært mener vi at hele landsdelen burde vært en region. Det mener vi fortsatt. Vi mener det gir mer helhetlig nordnorsk tenkning, planlegging og agering. Men det kommer ikke til å skje, sa Bergersen fra talerstolen på Radisson Blu.

Og  fortsetter:

- Det blir to regioner i nord. Nordlendinger vil det – og det politiske miljøet i flertall vil det. Ofoten er og blir i midten av Nord-Norge, og offentlige etater og virksomheter er uansett organisert på kryss og tvers i landsdelen.

Dette sa han videre i talen sin til å delegatene på årsmøtet:

- Her nå konkluderer jeg, med visshet om at flertallet i bystyret i Narvik, i tillegg til at i alle fall Ballangen og Tysfjord står bak: Narvik og Ofoten forblir i denne regionen, Nordland fylke. – Det er næringsmessig og politisk naturlig. – Vi hører til samme fylke som Vesterålen, Lofoten–Salten–og industriregionen Helgeland.

– Spesielt ser vi dette innenfor teknologi/industri, reiseliv og kultur, men også innen logistikk og transport. – Nordland fylkeskommune er en god og viktig alliansepartner, spesielt i nærings- og regionsutvikling–og mye bedre enn noen påstår.»

Etter innlegget høstet lederen i Narvik Ap stor applaus og massevis av ros fra de rundt 200 i salen.

Bodøordfører Ida Pinnerød var lynkjapt ute med å gi Bergersen en god klem, og hun var tydelig svært fornøyd med innlegget.

– Det er veldig gledelig at vi hører til Nordland. Narvik er en viktig region, sier ordføreren, før hun fortsetter:

– Vi har hatt våre kamper og stått sammen om mye. Det er viktig at vi også står sammen i framtiden.

Mandag sendes innstillingen

Nå vil ordfører Rune Edvardsen (Ap) i Narvik sende inn denne innstillingen. Det skjer allerede på mandag og saken vil bli  behandlet av bystyret tirsdag den 28. mars. Det er vel kun et jordskjelv som kan velte denne innstillingen. For i malmbyen har Ap, Rødt, KrF og SV et solid flertall.

Og avslutningsvis sier mannen som slapp nyheten:

– Narvik og Ofoten er en viktig nordflanke for Nordland – og vi vil i et godt samarbeid med Nordland fylkeskommune bli stadig sterkere som akkurat det. Også samarbeider vi uansett nært og godt med våre naboer i Nord – til innbyggernes beste.

Artikkeltags