Gå til sidens hovedinnhold

Se smakebiten fra kineserne etter besøket i Ofoten

Artikkelen er over 2 år gammel

I vår var den kinesiske skistjernen Wang Lei på besøk i Narvik. Sammen med kamerateamet sitt samlet han inn bilder fra Narvik-regionens severdigheter.

I slutten av september slapp produsenten en reklamevideo for det endelige produktet.

Filmen kan du se i videovinduet øverst i saken.

Dokumentar

– Sluttresultatet blir tre små dokumentarfilmer. Hver versjon vil være på om lag seks minutter, sier Harald Kuraas, daglig leder i Narvikfjellet.

Bakgrunnen for innspillingen, er at Narvikfjellet og Narvik-regionen er en del av 50 peaks. 50 peaks er et kinesisk prosjekt hvor 50 alpinanlegg verden rundt promoteres i Kina.

– Vår destinasjon anbefales til kinesere, og dokumentarfilmene skal på ulike måter spres i Kina. I løpet av de kommende dagene skal Wang Lei og apparatet hans rundt på skiklubber og skiresorter for å snakke om Narvik. Dokumentarene skal også spres på sosiale medier i Kina, sier Kuraas.

Les også: Slik skal de selge Narvik til Kina: Med en kinesisk kjendis 

Vokser i Kina

Narvikfjellet ønsker å vokse, og skiinteressen vokser i Kina. Det var slik Wang Lei og Narvikfjellet kom i kontakt.

– Det er OL i Beijing i 2022, og vintersport er i ferd med å eksplodere i Kina. Det har ført til mange samarbeid mellom norske særforbund og Kina. De ønsker å lære av Norge, sier Kuraas og legger til:

– Vi ble anbefalt Wang Lei hvis vi skulle markedsføre Narvikfjellet. Han var den første profesjonelle skikjøreren i Kina på 90-tallet.

Det skal ikke ha gått lang tid fra partene kom i kontakt til innspillingen var i gang.

– Og nå, et halvt år senere, promoteres Narvik-regionen på flater i Kina og World Winter Sports i Beijing, gleder Kuraas seg over.

Les også: Kompisgjengen fikk vist seg frem for proffene: – Helt sinnssykt kult 

Innhold

Han har sett råmaterialet til dokumentarene og forteller at innholdet blir ulikt reklamevideoen.

– De går litt dypere i momentene, og det er ikke med musikk som i reklamen. De er på besøk hos universitetet og intervjuer kinesiske studenter som skryter av byen og regionen. I dokumentaren spiser de fisk og kråkeboller, besøker Polar Park og fjellandsbyen i Målselv. De ble også kjent med hverdagen til lokale ungdomsskoleelever, sier Kuraas.

Det er ifølge ham spesielt en ting det kinesiske kamerateamet likte godt.

– De er fascinert av vinter- og skikulturen i Narvik, men de er spesielt imponert over det naturlige lyset her. Måneskinnet, det arktiske lyset og nordlyset imponerte dem, sier Kuraas.

Kommentarer til denne saken