Nytt nasjonalt kontor til Narvik

Et nytt kontor i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) legges til Narvik, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H). Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Et nytt kontor i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) legges til Narvik, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H). Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det opprettes et nytt nasjonalt kontor for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet i Narvik. Samtidig flyttes 30 årsverk fra regionkontorer til fylkeskommuner.

DEL

30 av 70 årsverk fra IMDis seks regionkontor overføres til fylkeskommunene som en del av regionreformen, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Stortinget vedtok i 2018 at regionale oppgaver på integreringsfeltet skal overføres fra IMDi til fylkeskommunene.

Det nye kontoret i Narvik får i første omgang 20 årsverk, men dette skal etter hvert utvides til 30 årsverk.

IMDi ble opprettet i 2006. De seks regionkontorene er plassert i Narvik, Bergen, Kristiansand, Gjøvik, Trondheim og Oslo. IMDis hovedkontor ligger i Oslo.

I dag har IMDis regionkontor i Narvik tolv årsverk. I en overgangsperiode på inntil to år vil det også være en enhet i Bergen med mellom åtte og ti ansatte.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken