Kjørte med en passasjer på panseret og en på taket

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Russen har preget politiloggene over hele fylket i natt, men i Narvik har hendelsene vært hakket mer alvorlig.

En person ble fratatt førerkortet etter å ha blitt tatt på fersk gjerning av politiet med en person sittende på panseret og en på taket av russebilen han kjørte.

– Han holdt lav hastighet, og stoppen med en gang han møtte politiet, så det var ikke noen dramatikk, forklarer operasjonsleder i politiet Mari Lillestø.

Både sjåføren og de utvendige passasjerene blir anmeldt etter veitrafikklovens paragraf 3, som sier at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret".

- Vi beslagla førerkortet til sjåføren på stedet og det blir han nok uten en periode. Han kan også vente seg et forelegg, noe passasjerene også får, sier operasjonslederen.

I tillegg til denne hendelsen var det også to andre russerelaterte anmeldelser i Narvik. En person ble anmeldt etter å ha slått til to andre på en russefest. Det ble også meldt om skadeverk på en russebuss.

– Her er det sankk om en knust rute. Vi vet hvem gjerningspersonen er, så vi har det som trengs for å skrive en anmeldelse, sier Lillestø.

Artikkeltags