Fem lofotinger pågrepet etter narkobeslag i Lofoten: - Det største amfetaminbeslaget noensinne i Nordland

BESLAG: Dette er noe av narkotikaen som ble beslaglagt.

BESLAG: Dette er noe av narkotikaen som ble beslaglagt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har pågrepet fem personer fra Lofoten etter å ha gjort det største beslaget av amfetamin noensinne i Nordland.

DEL

Lofotposten har over lenge tid fått tips om at politiet har gjort store beslag av narkotika og flere personer har blitt pågrepet.

Politiet har fram til nå ikke ville bekrefte dette.

Mandag morgen bekrefter politiadvokat Stian Pedersen Mojlanen at politiet siden høsten 2018 har etterforsket et organisert narkotikanettverk i Nordland.

Alle fra Lofoten

Pedersen Mojlanen sier til Lofotposten at politiet i desember 2018 gikk politiet til aksjon og resultatet ble det største amfetaminbeslaget i Nordland, flere kilo hasj og fem personer ble pågrepet.

– Politiet fattet mistanke mot enkeltpersoner og nærmere undersøkelser viste at dette dreide seg om et organisert nettverk som over tid har forsynt flere Nordlandskommuner med narkotika. Det har vært satt av store politiressurser for å etterforske dette nettverket. Etterforskningen har pågått i områdene Rana, Salten og Lofoten og vært ledet og koordinert av avsnitt for spesiell etterforskning i Nordland, sammen med lokalt politi, forteller politiadvokaten.

– Alle de fem pågrepne er fra Lofoten. Tre av dem sitter fortsatt varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, legger han til.

Største beslaget i Nordland

Da politiet i desember aksjonerte mot nettverket ble det tatt beslag i en meget betydelig mengde amfetamin og noen kilo hasj.

- Alle beslagene er gjort i Lofoten. Politiet kan av hensyn til den pågående etterforskningen ikke gå inn på hvor i Lofoten beslagene er gjort eller eksakt antall kilo, men amfetaminbeslaget er det største som er gjort i Nordland politidistrikt, forteller Pedersen Mojlanen.

– Hvorfor kan dere ikke si nøyaktig hvor stort beslaget er?

– Vi er fortsatt inne i en tidlig fase av etterforskningen, og vi utelukker ikke flere pågripelser. Det gjenstår fremdeles omfattende etterforskning i denne saken, og det er grunnen til av vi foreløpig ikke vil gi ut mer informasjon.

I kjølvannet av narkotikabeslaget har politiet hatt hendelser knyttet til reaksjoner fra miljøet.

- Politiet etterforsker også hendelser som skal ha oppstått i  kjølvannet av narkotikabeslaget. Noen av disse etterforskes som separate saker, men av hensyn til etterforskingen kan ikke politiet kommentere dette nærmere på nåværende tidspunkt. Politiet vil kunne komme tilbake med flere opplysninger etterhvert som etterforskingen skrider frem, sier politiadvokaten.

- Dreier dette seg om trusler?

- Det vil jeg ikke kommentere.

– Hva har de pågrepne forklart i avhør?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Var denne narkotikaen ment for markedet i Lofoten?

– Det er det all grunn til å tro at det var ment for Lofoten og regionene rundt.

– I fjor ble det gjort et stort narkobeslag i Tromsø. Ser dere noen sammenheng med denne saken?

– Nei, foreløpig har vi ingen holdepunkter for det, sier politiadvokat Stian Pedersen Mojlanen til Lofotposten.

 I 2015 beslagla politiet det som var til da det største amfetaminbeslaget i Nordland. Det besto av amfetaminolje som utgjorde 6 kilo ferdig amfetamin, ifølge Dagbladet.

Artikkeltags