Refvik fungerer som politidirektør

Vidar Refvik, som er midlertidig politidirektør etter at Øystein Mæland trakk seg, sier at Mælands avgang er synd for politiet.

Vidar Refvik, som er midlertidig politidirektør etter at Øystein Mæland trakk seg, sier at Mælands avgang er synd for politiet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vidar Refvik, som er midlertidig politidirektør etter at Øystein Mæland trakk seg, sier at Mælands avgang er synd for politiet.

DEL

– Jeg er svært lei meg for at Mæland har fratrådt sin stilling. Han har opparbeidet seg stor tillit i Politidirektoratet og i politiet for øvrig og var klar for å ta fatt på det viktige omstillingsarbeidet, sier Refvik i en uttalelse på Politidirektoratets nettsider.

Han sier det er viktig at arbeidet Mæland påbegynte, videreføres med stor kraft. Han håper det går svært raskt å få på plass en ny politidirektør. Refvik var også konstituert politidirektør fra Ingelin Killengreen gikk av til Mæland tiltrådte i fjor. Som assisterende politidirektør hadde han også ansvaret i timene etter terrorangrepene 22. juli, før Mæland returnerte fra ferie.

Refvik har vært assisterende politidirektør siden 2004 og kom til jobben fra stillingen som politimester i Hordaland. Han har også vært polititjenestemann i Oslo, lærer ved Politihøgskolen, dommerfullmektig og ekspedisjonssjef i Justisdepartementets politiavdeling.

Politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag tror Refvik vil videreføre Mælands arbeid på en god måte.

– Han kjenner Politi-Norge godt og vil sørge for å videreføre det viktigste arbeidet inntil en ny politidirektør er på plass, sier Prytz til Trønder-Avisa. (ANB-NTB)

Artikkeltags