Tirsdag møtes utvalget for første gang: - En miks på tvers av bransjer

Fra venstre: ordfører i Bodø Ida Pinnerød, professor i innovasjon og entreprenørskap ved Nord universitetet og leder for innovasjonsutvalget Gry Alsos og næringssjef i Bodø kommune Heidi Thommesen. Foto: Aleksander Ramberg/Bodø kommune

Fra venstre: ordfører i Bodø Ida Pinnerød, professor i innovasjon og entreprenørskap ved Nord universitetet og leder for innovasjonsutvalget Gry Alsos og næringssjef i Bodø kommune Heidi Thommesen. Foto: Aleksander Ramberg/Bodø kommune

DEL

Tirsdag har det nye innovasjonsutvalget i Bodø sitt aller første møte.

Målet med utvalgets arbeid er å synliggjøre strategiske grep, tiltak og aktiviteter som kan stimulere til økt innovasjonskraft i Bodø og Salten.

Det skriver Bodø kommune i en pressemelding.

- Det handler om at vi må styrke innovasjonskraften og innovasjonskulturen i Bodø. Med tanke på at vi skal fylle både den eksisterende byen og en helt ny bydel med innhold, både på kort og lang sikt, så må vi skape nye arbeidsplasser. Det må skje gjennom innovasjon i både eksisterende og nye bedrifter og i både offentlig og privat sektor, sier næringssjef Heidi Thommesen i Bodø kommune.

Professor i innovasjon og entreprenørskap ved Nord universitetet, Gry Alsos, er leder for innovasjonsutvalget.

- Det blir veldig spennende å se hva som kommer ut av arbeidet, både konkrete forslag, men kanskje også de mer sprø ideene som kan tas med videre i denne prosessen, sier Alsos.

I tillegg til Gry Alsos består innovasjonsutvalget av følgende personer:

Børge Lund (regiondirektør GK Norge AS), Trond Larsen (senior forretningsutvikler Kysttele AS), Nina Kristine Madsen-Geelmuyden (vice president of communications, Bulk Infrastructure), Kjell Lorentzen (adm. direktør Gigante Havbruk AS), Marianne Texmo (gründer og daglig leder Gigtrigger AS), Anders Coucheron, (direktør eiendomsutvikling Hundholmen Byutvikling AS) Malin Johnsen (seniorrådgiver, Kunnskapsparken Bodø AS).

Ordfører Ida Pinnerød møter utvalget tirsdag.

- Å skape nye spennende arbeidsplasser i Bodø og Nordland er en av mine hjertesaker og jeg er derfor veldig glad for at vi nå kommer i gang med arbeidet med så mange dyktige folk på laget, sier Pinnerød.

- Her har man samlet mange kloke hoder og det blir spennende å høre hva de kommer fram til, sier ordføreren.

Næringssjef Heidi Thommesen sier at lederen for ekspertgruppen fra UN Habitat, som var på besøk i Bodø tidligere i år, Elisabeth Reynolds, vil være med via Skype under deler av møtet, tirsdag. 

- Hun vil gi en kort presentasjon av resultatene fra i vår og deres tanker om Bodø sett utenfra, sier Thommesen.

Artikkeltags