Drømmer om hjemmekontor

Jobber man hjemmefra, slik mange ønsker, er det likevel enkelt å holde kontakten med arbeidsplassen og sjefen.

Jobber man hjemmefra, slik mange ønsker, er det likevel enkelt å holde kontakten med arbeidsplassen og sjefen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Over halvparten av norske arbeidstakere vil heller ha hjemmekontor enn lønnsøkning.

DEL

53 prosent av norske arbeidstakere ønsker seg heller en arbeidsplass der de kan jobbe hjemmefra – enn 50.000 mer i lønn, viser en undersøkelse analysebyrået Insightexpress har gjort for IT-selskapet Cisco.

– Resultatene i undersøkelsen understreker nok en gang at nordmenn ønsker seg fleksible løsninger på arbeidsplassen. De bekrefter også flere av trendene vi ser for arbeidslivet i årene som kommer, spesielt at flere vil velge løsninger med hjemmekontor, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

I Norge oppgir to av ti arbeidstakere (19 prosent) at de alltid er «tilkoblet» jobben. I Sverige og Danmark er det under en av ti som oppgir det samme. I tillegg mener tre av nordmenn at det er helt unødvendig å være «bundet» til et kontor i det hele tatt, viser tall fra undersøkelsen.

Seks av ti IT-beslutningstakere mener dessuten at muligheten for å jobbe utenfra kontoret øker produktiviteten. Halvparten (48 prosent) mener dette gir et konkurransefortrinn.

Blant ansatte i Norge oppgir nesten halvparten (47 prosent) at de jobber mer enn en time ekstra hver dag fordi de kan jobbe utenfra kontoret. I Sverige er det under fire av ti (37 prosent) som gjør det samme.

Undersøkelsen er gjennomført blant over 1.000 ansatte og IT-beslutningstakere i bedrifter i Norge, Sverige, Danmark, Belgia og Nederland.


Fakta om undersøkelsen

* Over halvparten (53 prosent) ville heller valgt en arbeidsplass der de kunne jobbe hjemmefra, enn 50.000 mer i lønn

* 19 prosent av norske arbeidstakere oppgir å være alltid online, langt høyere enn tilsvarende tall i Sverige (7 prosent), Danmark (6 prosent), Nederland (4 prosent) og Belgia (4 prosent)

* Nesten halvparten av norske medarbeidere (47 prosent) oppgir at de jobber mer enn en time ekstra hver dag fordi de kan jobbe utenfra kontoret. I Sverige er ikke viljen til å yte ekstra like høy (37 prosent)

* Så mange som ni av ti (89 prosent) av de ansatte mener på sin side at muligheten til å jobbe utenfra kontoret er å anse som et privilegium, og ikke en rettighet

* Seks av ti IT-beslutningstakere mener at muligheten for å jobbe utenfra kontoret øker produktiviteten og halvparten (48 prosent) mener dette gir et konkurransefortrinn

* Tre av ti nordmenn mener det er helt unødvendig å være «bundet» til et kontor

* Nesten halvparten av de ansatte har tillatt andre (medarbeider, venn, familiemedlem) å bruke utstyr fra arbeidsgiver uten oppsyn (Kilde: Cisco) (ANB)

Artikkeltags