Mulig at Nordlandsbanen kan åpnes igjen mandag

Nordlandsbanen er sperret mellom Namsskogan og Majavatn. Bane Nor er usikre på når banen er åpnet igjen, men i beste fall kan det skje på mandag.

Nordlandsbanen er sperret mellom Namsskogan og Majavatn. Bane Nor er usikre på når banen er åpnet igjen, men i beste fall kan det skje på mandag. Foto:

DEL

Bane Nor har sendt eksperter til Namsskogan for å vurdere når Nordlandsbanen kan åpnes igjen etter at godstoget, som sporet av torsdag, rev opp skinnegangen.

Les også: Nordlandsbanen blir stengt lenge etter avsporing, tar ny vurdering lørdag kveld

– Vi håper at banen kan bli åpnet, og at vi er i gang igjen, mandag, men det er veldig vanskelig å si før vi har helt oversikt over skadeomfanget, sier pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor.

Prognosen fra Bane Nors eksperter er klar lørdag kveld, og da kan man si mer sikkert når Nordlandsbanen kan åpnes igjen. Når man vet hvor mange meter av skinnegangen som er ødelagt, starter reparasjoner og gjenoppbyggingen.

Et bergingstog som skal flytte på godstoget, er på vei. Statens havarikommisjon er også på vei til avsporingsstedet i tillegg til Bane Nors egen undersøkelsesenhet.

Nordlandsbanen er stengt mellom stasjonene Namsskogan og Majavatn etter at et godstog sporet av torsdag ved 17-tiden. Lokføreren, som var den eneste på godstoget, kom uskadd fra hendelsen. En rekke godskonteinere ligger veltet ned mot elva Namsen som følge av avsporingen.

40 beboere ble evakuert og E6 ble stengt i mange timer mens eksperter undersøkte en av godskonteinerne som inneholdt acetylen.

Siden linja er ødelagt, kjører togselskapet Vy passasjerene forbi ulykkesstedet med pendlerbuss.

(©NTB)

Artikkeltags